USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

У ДПСУ повідомили подробиці про переміщення військ Білорусі

Сьогодні 14:49
Білорусь залишається в орбіті впливу Росії. Білоруські війська перебувають на відстані в десятки кілометрів від українського кордону (на різних відтинках різна відстань).

Водночас прикордонники не фіксують накопичення або переміщення військових сил та засобів Білорусі у безпосередній близькості до державного рубежу України, заявив 29 серпня речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

«Усі складові Сил оборони нашої країни повністю контролюють кордон по всій протяжності від Волині до Чернігівщини, і якихось нестандартних ситуацій безпосередньо по лінії кордону ми не відмічали. Крім того, ми не фіксуємо, щоб у безпосередній близькості до нашого кордону відбувалося переміщення техніки чи особового складу або ж суттєве нарощення підрозділів армії Білорусі», – сказав він.

Читати ще: Білорусь стягнула до кордону з Україною армію та вагнерівців: у МЗС різко відреагували

Але Україна має бути готовою до розвитку будь-яких ситуацій.

«Зокрема щодо заяв і даних, які ми маємо, що в глибині території Білорусі все ж таки йде якесь переміщення техніки і особового складу, різних підрозділів, певне нарощення. Сподіваємося, звісно, що у Білорусі вистачить здорового глузду не робити необдуманих кроків і спроб дестабілізації ситуації на нашому напрямку. Бо наші воїни будуть давати адекватну відповідь», – наголосив Демченко.

За усім, що відбувається на території Білорусі, активно стежать підрозділи розвідки і Міністерства оборони, а також Державної прикордонної служби, щоб розуміти, наскільки ситуація змінюється, наскільки вона може бути загрозливою для України, для того, щоб усі складові Сил оборони, які посилюють цей напрямок, мали можливість відреагувати на будь-які дії.

Читати ще: Україна попередила Білорусь про наслідки підписання угод з окупаційною владою Криму
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus