USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.56 10.80

Білорусь стягнула до кордону з Україною армію та вагнерівців: у МЗС різко відреагували

Сьогодні 08:26
Збройні Сили Білорусі під виглядом навчань зосереджують велику кількість особового складу, зокрема Сил спеціальних операцій, озброєння та військової техніки на кордоні з Україною.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України, посилаючись на дані розвідувальних органів.

За інформацією МЗС, у Гомельській області Білорусь розмістила танки, артилерію, РСЗВ, засоби ППО та інженерну техніку поблизу північних кордонів України. Крім того, зафіксована присутність найманців колишньої ПВК «Вагнер».

«Проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до об’єкту атомної енергетики, Чорнобильської АЕС, створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом. Закликаємо посадових осіб Республіки Білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили – припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню», – наголосили у відомстві.

Читати ще: Україна попередила Білорусь про наслідки підписання угод з окупаційною владою Криму

У МЗС запевнили, що Україна ніколи не робила та не планує робити жодних недружніх дій проти білоруського народу.

«Застерігаємо, що у разі порушення державного кордону України з боку Білорусі, наша держава вживе всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону. При цьому всі скупчення військ, військові обʼєкти і шляхи постачання на території Білорусі будуть законними цілями для Збройних Сил України», – підкреслили у пресслужбі.

Раніше Центр національного спротиву повідомив, що Росія використовує потужності ВПК Білорусі для війни проти України. Зазначається, що білоруси допомагають загарбникам «модернізовувати» іранські безпілотники.

«Йдеться про імпортовані з Ірану Shahed 136. Їх фарбування відбувається в Білорусі, аби не перевантажувати виробництво Єлабузі, де росіяни збирають «шахеди» за іранською технологією», – розповіли у Спротиві.

Читати ще: Білорусь стягує зброю до українського кордону. В ЦПД розкрили мету

Водночас Служба зовнішньої розвідки закликає утримуватися від подорожі до Білорусі, яка підтримує РФ, що почала збройну агресію проти України.

«Пам’ятайте, що ухвалюючи рішення про поїздку на територію Білорусі, ваші права можуть бути порушені у будь-який момент», – попередили у розвідці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus