USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«На передовій не заважають, а тут – так?» Чому виник скандал між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

24 Квітня 2024 17:53
Скандал розгорівся між лучанкою Іванною Цюх і рестораном «Жито». Вдові військового відмовили у влаштуванні поминального обіду в загальній залі. Чоловік Іванни Цюх Олександр Гнатюк загинув рік тому поблизу Бахмута.

Що каже ресторанний комплекс поблизу Луцька та чи справді відмовляє в поминальних обідах? Про це – у сюжеті «12 Каналу».

«Я запитала, чи можна провести роковини по моєму чоловікові з 13:00 до 15:00 на 27 людей. На це мені відповіли: «Звичайно, можна». Запитали, чи влаштовує великий зал. Я сказала, що влаштовує будь-який зал, де можна зібрати людей, де буде тепло, смачно», – каже Іванна Цюх.

Коли адміністратор закладу вкотре почув, що це буде саме поминальний обід, відразу змінив думку.

«Як почув, що це поминальний обід, відразу було видно, що дуже змінився. «Почекайте. Я зараз мушу відлучитися». Дав мені аркуш із правилами їхнього закладу», – каже вдова Героя.

Коли повернувся, то запропонував два варіанти.

«Я змушений вам відмовити або запропонувати бесідки». Я запитую: ви прогноз погоди дивитеся, я не зрозуміла про бесідки, в чому проблема? «Бо в нас такі правила». Я тільки-но дивилася ваші правила і цього не бачила. «А це не прописано». Як не прописано? «Це я вам заявляю. Це така наша політика», – розповідає Іванна Цюх.

Обурила ця ситуація й маму Олександра.

«Ну якщо відкритим текстом, то ми будемо заважати. Як так? Там на передовій вони не заважають, а тут заважають? Коли Іванка сказала, що пішла в сусідній ресторан і там сказали, що це постійно звідти повертаються люди, плачуть і кажуть, що їх отак спроваджують, це було дуже образливо», – каже Інна Гнатюк.

Журналісти вирішили перевірити, чи справді в ресторані «Жито» не хочуть проводити поминальні обіди, та спробувати замовити столик на таку подію. Їм не відмовили, але теж запропонували закриту альтанку. Наголосили, що вона опалюється і вміщає до 35 людей. Імовірно, це саме та альтанка, як пізніше пояснили в ресторані, яку запропонували Іванні Цюх. Але пояснили все ж не геть зрозуміло.
Читати ще: «Гордість та біль втрати – ці два почуття будуть завжди зі мною», – вдова полеглого захисника з Волині

Офіційний коментар у ресторані давати відмовилися. Не коментували нічого дві доби. Урешті в соцмережах виклали своє бачення ситуації.

«Ми написали слова вибачення Іванні та телефонували, щоб поспілкуватися з нею. В цьому випадку було запропоновано варіанти проведення у відокремленій, закритій бесідці, яка обігрівається та використовується в будь яку пору року... Якщо не вдається, нам дуже жаль та ми самі пропонуємо знайти інший заклад», – йдеться в дописі ресторану «Жито».

«Вона справді просила вибачення. Нібито це не концепція. Я не знаю. Тепер це її питання», – наголошує Іванна Цюх.

Як додає, особистої образи на заклад не тримає: «Я не хочу, щоб палили «Жито» чи щоб його закривали. Там гарний заклад. Але я хочу, щоб отаких політик, отаких концепцій не було ніде: в жодній лікарні, в жодному ресторані, в жодному магазині. Взагалі цього не має бути. Дико заплющувати очі на те, що відбувається війна, тим паче – ресторану, біля якого щодня везуть хлопців».

Звісно, кожен ресторан, як і будь-який інший комерційний заклад, може встановлювати правила, за якими працює. Якби не війна і не потреба нам, усім українцям, з особливою увагою та емпатією ставитися до людей, у чиє життя вона принесла горе й смерть, і до пам’яті тих, хто загинув, захищаючи нас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Байден Показати IP 24 Квітня 2024 18:11
Йопнута жінка - дурноватий ресторан ...
Лучанка Показати IP 24 Квітня 2024 18:50
З комерційної точки зору їх логіку ще якось можна зрозуміти, та з точки зору людяності!!! Та вони ще самі повинні запропонувати зал на вибір, і якщо потрібно, пояснити іншим замовникам ситуацію, якщо мова йде про такий захід. Кожен заклад сьогодні повинен на перше місце ставити інтереси наших захисників, Героїв та їх родин. Сьогодні помінялися цінності, і ці нові цінності повинні стати орієнтиром для закладів, які працюють для людей.
Лучанин Показати IP 24 Квітня 2024 19:07
Ну більше до цих бариг не ногою
пан до Лучанин Показати IP 24 Квітня 2024 20:06
а шо так?
Цій бабі Показати IP 24 Квітня 2024 20:15
Більше немає чим зайнятись? Проблему роздула глобальну. Відмовили то відмовили, замов в іншому барі, в чому проблема
Дурню до Цій бабі Показати IP 24 Квітня 2024 21:56
В людяності проблема. Але дурню цього не зрозумівти.
джем Показати IP 24 Квітня 2024 21:23
Цікаво хто власник - якою мовою розмовляє, в яку церкву ходить?
До «цій бабі» Показати IP 24 Квітня 2024 21:28
Рівень коментатора видно неозброєним оком. Повір, Іванні є чим зайнятись. Що значить роздула? Ти дебіл зовсім? Ти точно українець? На вулиці за ці слова ти не від одного отримав би по своїй дурній голові за свої слова!
Біг дік до До «цій бабі» Показати IP 25 Квітня 2024 12:20
Дебіл тут ти. Якшо ти воював то все можна чи що?В закладу є умови і правила,для «героїв»,індєйців і комуністів,не подобаються умови-вали накер! Всі громадяни рівні перед законом
Іван Показати IP 25 Квітня 2024 05:07
На рівному місці зробили проблему. Залиште в спокої ресторан - нехай працює, заробляє гроші і платить податки. Від того усім буде користь. А цій іванні найголовніше - ресторан. І з-за ресторану підняла бучу, смисл якої не вартий виїденого яйця/
Цюх і піар Показати IP 25 Квітня 2024 17:30
Бідна Цюх останній шанс попіаритись на смерті КОЛИШНЬОГО чоловіка. Нова дружина його мовчить, бо мудра.
Ххх Показати IP 25 Квітня 2024 17:32
З, тих, хто пише коментарі, які підтримують заклад, має бути соромно, бо питання людяності, має бути на першому місці. Два роки назад, я ішов захищати батьківщину, не за гроші, а за людяність, доброту, справедливість. А, наша, влада, і ви писаки, цього не зрозуміли. У Вас лише бабло в голові. У, Вас, був, і є шанс змінитися...... Але, Ви, не хочете цього робити. Сьогодні, я під очеретиним, побратимові відірвало ноги...... Тут пекло, а, Ви, все за бабло і якісь правила. Якщо, ми не втимаємось, загинемо, то будуть кацапські правила, які вам не сподобається. Краще скиньтесь на мавіки 3 про Макс. Для сотої бригади. Це буде маленький крок, до хороших змін.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus