USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Львівщині директор та працівники реабілітаційного центру знущалися з дітей

Сьогодні 15:40
У Львівській області вихованки навчально-реабілітаційного центру надали свідчення про те, що директор закладу здійснював із ними дії сексуального характеру, публічно принижував та погрожував побиттям й поміщенням до психіатричної лікарні за погану поведінку чи порушення розпорядку дня. Наразі правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНІАН.

«У терміновому порядку я ініціював проведення моніторингового візиту, до якого долучилися представники Національної соціальної сервісної служби України та партнери – психологи з Благодійного фонду «Голоси Дітей», «СОС Дитячі Містечка» та Офіс дітей та молоді «ДійМО», – зазначив він.

Читати ще: 4 рази просилася вийти: на Волині вчителька не відпустила дівчинку у вбиральню

Лубінець уточнив, що йдеться про заклад, де перебувають найвразливіші категорії дітей: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах та діти з особливими освітніми потребами.

Також вихованці скаржилися на фрази, які лунали від працівників та директора закладу, наприклад: «Ти нікому не потрібен/-а», «Твої батьки алкані», «Ти хворий/-а», «З тебе нічого доброго не вийде».

Читати ще: Вчительку з Волині, яка висипала чипси на голову учениці, судили за хуліганство

«Що шокувало: останні пів року діти та інші особи в їхніх інтересах зверталися із заявами до Національної поліції, місцевої служби у справах дітей та департаменту освіти, проте не отримали жодного реагування. Навпаки, за кожну скаргу на умови утримання чи поведінку працівників закладу отримували побиття палками та приниження», – додав омбудсмен.

Тому правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 153 Кримінального кодексу України «Сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи».

Читати ще: Учителька побила дитину в спеціалізованій школі на Волині

За словами Лубінця, всіх дітей, які надавали свідчення, було переміщено із закладу, наразі вони перебувають у безпеці.

«З понеділка я ініціюю нараду на високому рівні із залученням представників Львівської ОВА, правоохоронних органів та профільних міністерств, адже бездіяльність органів, що мають захищати права дитини, є злочином. І негайного безумовного захисту потребує дитина, а не її кривдник», – зауважив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus