USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Учителька побила дитину в спеціалізованій школі на Волині

10 Липня 2024 11:12
Стало відомо про факт побиття дитини вчителькою в Заболоттівській спеціальній школі. Цей навчальний заклад приймає дітей з особливими потребами, таких, які мають порушення інтелектуального розвитку, дуже емоційних дітей. Саме до такої категорії належить учениця дев’ятого класу стосовно якої, за словами директорки школи, було вчинено аморальний проступок педагогічним працівником.

«Минулого навчального року в нас навчалися 109 дітей. Половина з них – діти з помірним ступенем розвитку. З 12 класів (ми маємо дві паралелі) – шість класів дітей із помірним ступенем розвитку», – розповідає т. в. о. директора Зоболоттівської спеціальної школи Ольга Головій. Про це інформує ТРК «Аверс».

Діти в школі перебувають постійно. Дехто на вихідні їде додому, а декого забирають лише на канікули.

На уроці фізкультури в суботу звели два класи. Замість занять учителька пішла у свій кабінет. Під кінець уроку без вчительського контролю дівчинка так розійшлася в забавах, що почала жартувати та ганятися за іншою дитиною з погрозою роздягнути її. На плач останньої вчителька нібито й вийшла зі свого кабінету.

«Після того що сталося, дівчинка (та, яка розійшлася в забавах і бігала за іншою дитиною, – ВН), нікому нічого не розповідаючи, вже коли вона вирвалася, коли почула образливі слова, брутальну лайку, отримала шарпанину, присіла до підлоги і закрилася руками, щоб у неї не зірвали майку, щоб не оголили її зовсім», – говорить Ольга Головій.

Усі діти мають певний емоційний стан і вимагають індивідуального підходу. Методи виховання вчительки фізкультури не зовсім належні, стверджує директорка.

«Учителька вдарила її в обличчя, один раз по губах. Це все пересипаючи брутальною лайкою, матюкаючись на дитину, ображаючи її страшними словами. Ще вона зірвала з неї кепочку і шарпанула за волосся. Після другого удару дівчинка вирвалася й побігла в гуртожиток», – говорить Ольга Головій.

Дитина на вихідні поїхала додому, нікому нічого не сказавши. Тиждень її не було. А коли з’явилася, то повідомила, що забирає свої документи, бо боїться. Тут уже історія й випливла на поверхню.

«Плачучи, дитина почала мені все розповідати. В нас довірливі стосунки. Вона завжди довірливо ставилася. Вона пояснює, що злякалася: оскільки це йшло від вчителя, то чи не стануть усі на сторону вчителя, чи хтось її захистить? Мною відразу було створено комісію для проведення службового розслідування, відповідно до законодавства. Ми провели службове розслідування, опитали дітей, які були свідками цих подій», – розповідає Ольга Головій.

Читати ще: «Вона свідомо провокувала мене», – вчителька з Іваничів, яка висипала чипси на голову учениці

Діти переказали хід події. Через певний час у хлопця, який був найбільш активним, на тілі помітили сліди побиття. Імовірно, його побив хтось із учнів спецшколи.

«Погрожував і почав казати, що це неправда. Сказав, що якщо я розкажу, то він мене заб’є», – поділився хлопець.
Зараз ювенальна превенція проводить перевірку. Порушено кримінальне провадження. Зараз з дітьми, що були свідками події, спілкуються працівники ювенальної превенції.

«Поліцейські відбирають пояснення в присутності законних представників, психологів і вчителів. Є ця ситуація, неприємна ситуація. Такої ситуації не може бути, незважаючи на те, який це не був би навчальний заклад, які це не були би діти. Порушувати права дітей і здійснювати насильницькі дії відносно дітей у сім’ї, на роботі чи під час виконання своїх службових обов’язкові заборонено», – коментує очільниця сектору ювенальної превенції Інна Остапович.

Як повідомляють у поліції, дії вчительки не є булінгом. Булінг – це адміністративне правопорушення. А тут, імовірно, стосовно дитини було вчинено кримінальне правопорушення.

«На уроці фізкультури відбувся конфлікт. Учитель наніс тілесні ушкодження одній з учениць цього навчального закладу. Ця подія внесена до реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 126 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування і встановлюються всі обставини», – додала Інна Остапович.

Журналісти намагалися почути всі сторони конфлікту, але вчителька не відповідає на дзвінки, а мати дитини в розпачі й поки не готова спілкуватися зі ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ганна Показати IP 10 Липня 2024 14:08
Ганьба
аноним Показати IP 11 Липня 2024 09:25
" Дитина на вихідні поїхала додому, нікому нічого не сказавши. Тиждень її не було." - і ніхто не зауважив... Директор щось ліпить яке не в'яжеться докупи.... Бреше.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus