USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Музикант з окупованого Херсона грає на вулицях Луцька

25 Серпня 2022 21:20
Юрій приїхав на Волинь з окупованого Херсона в травні. Життя в рідному місті, яке нині у ворожих лещатах, досі згадує з жахом.

«Ми живемо біля Антонівського мосту – за два кілометри від нього. Ці вибухи, танки... Там була дуже скрутна атмосфера, було дуже тяжко... Потім стало трохи спокійніше. Окупація вже відбулася, але всі боялися виходити на вулицю. У нас свій будинок, тому коли дуже голосно бомбили, ми спускалися в підвал. Як було спокійніше, виходили», – пригадує чоловік.

Боялися виходити, бо в будь-який момент можна було стати гарматним м’ясом. Та й зайвий раз дивитися в бік окупантів ніхто не хотів, ідеться в сюжеті 12 каналу.

Відзначимо, що Антонівський міст повністю зруйновано.

Після звірств росіян у Бучі, зазначає Юрій, жахнулися тому, яке майбутнє може на них очікувати в окупованому Херсоні, і зрозуміли, що потрібно виїждати.

Поки минули ворожі блокпости, розповідає чоловік, серце ледь не зупинилося, але таки вдалося вибратися. У дружини на Волині – родичі, тому вирішили їхати сюди.

Читати ще: Сім’я, яка виїхала з окупованої Херсонщини до Луцька: «Розуміємо, що кожен день може стати для нас останнім»

«Колись я був тут – 10 років тому. Але тоді не було такого відчуття, як зараз. Це свобода, тут вільно, тут люди ходять, у військових – українські шеврони, а не з літерами «Z», – говорить Юрій.
Читати ще: «Я обрав Україну». Історія чоловіка, який тікав від війни і з Луганська, і з Херсона

Усе життя він займався музикою. В Луцьку познайомився з музикантами, з якими вирішили об’єднатися.

«Потрібно піднімати людям дух, прославляти українську музику, підтримувати увесь український народ, допомагати всім, чим можемо», – наголошує музикант Сергій.

Байк, саксофон, мікрофон і скринька для пожертв на ЗСУ – так музиканти проводять вільний час у Луцьку з вірою у швидку перемогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus