USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Лучан та гостей міста запрошують на презентацію книги «Вежа через [О]»

15 Травня 2024 13:25
15 травня відбудеться презентація книги «Вежа через [О]», що стала результатом проведення першої Луцької літературної резиденції «Місто натхнення» у 2021 році.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Захід відбудеться у Вежі князів Чорторийських (музейний простір «Окольний замок»), вул. Кафедральна, 6. Початок о 18.00 год.

«Вежа через [О]», що в березні з’явилась на полицях багатьох книгарень країни, стала чудовим подарунком гостям Луцька, які, завдяки унікальним текстам авторів книжки, краще пізнають наше місто.

«Вежа через [О]» – це квінтесенція сенсів, образів, історій та сьогодення Луцька, які стають приємним відкриттям навіть наших містян.

Книга вийшла друком у видавництві «Комора», упорядницею стала літературна кураторка резиденції Ольга Ольхова.

У всіх буде чудова нагода придбати книгу й отримати автограф однієї із резиденток та авторок книги Оксани Забужко. А ще послухати уривки «текстів луцького настрою» у виконанні акторів театру «Гармидер».

Читати ще: Письменниця Олена Пшенична презентувала дебютний роман у Луцьку

Погортати віртуальні сторінки книжки і переконатися в її неповторності можна на сайті резиденції: lulitres.com.

Презентація відбудеться за підримки літературної платформи LitCom.

Нагадаємо, до 150-ї річниці від Дня народження Лесі Українки в 2021 році управління туризму та промоції міста Луцької міської ради спільно з творчою агенцією «Баляндраси» (м. Київ) ініціювало проведення у нашому місті першої Луцької літературної резиденції «Місто натхнення», яка тривала 5 тижнів. Учасниками резиденції стали: Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Любко Дереш і Макс Кідрук.

Метою резиденції є популяризація Луцька та його міських просторів як мистецького осередку, а також міста європейського культурного контексту.

Результатом першої резиденцїї стала збірка творів, створених резидентами в межах резиденції та під її впливом. Твори, в яких Луцьк є містом натхнення, місцем подій, героєм чи домівкою персонажів, покликані популяризувати місто в українському та європейському мистецьких контекстах та з метою промоції міста як привабливої туристичної дестинації.

Книга також стала частиною загальноукраїнської промоційної кампанії відкриття нового туристичного об’єкту – пам’ятки національного значення вежі князів Чорторийських, відреставрованої в рамках проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», що реалізовувався Луцькою міською радою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus