USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Хронічно хворий чи ухилянт? Суд виправдав волинянина, але прокурор подав апеляцію

Сьогодні 19:25
Суд виправдав чоловіка, якого звинувачували в ухиленні від мобілізації. Прокуратура оскаржує це рішення в апеляційному суді.

За матеріалами справи, в жовтні 2022 року ВЛК визнала обвинуваченого придатним до військової служби і через кілька днів йому вручили повістку. Коли чоловіка доправили до військової частини, він поскаржився на біль у спині. Це стало причиною того, що його не взяли на службу, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Представники ТЦК звинуватили чоловіка в симулюванні недуги. Менш ніж через місяць волинянина знову привезли до військової частини – вже до іншої. Обвинувачений знову поскаржився на біль у спині і його вдруге не взяли на службу.

У грудні 2022 року чоловік отримав від ТЦК третю повістку, але за викликом більше не з’явився. Це і стало причиною того, чому він опинився на лаві підсудних. Його обвинуватили в ухиленні від мобілізації.

Читати ще: Племінник загинув на війні: волинянина судили як ухилянта, але він пішов у військо

Під час судових засідань чоловік пояснив, що був визнаний ВЛК придатним до служби, але у військовій частині розповів про стан здоров’я, зокрема про регулярні болі в спині. Зазначив, що до лікарні не звертався: сам колов собі ліки.

Завідувач місцевої поліклініки, лікар-невропатолог і голова ВЛК у суді зазначили, що комісія справді визнала чоловіка придатним, однак додали, що він справді хворий на хронічну люмбалгію, яка характеризується болями в поперековому хребці. Однак, мовляв, це не обмежує здатність до несення служби.
Читати ще: Ухилення від мобілізації: чи відправили шкільного кочегара з Волині за ґрати

Своєю чергою працівники ТЦК звинуватили волинянина не тільки в симуляції хвороби, але й у тому, що у військовій частині він скаржився на стан здоров’я та відверто зізнавався, що не хоче служити.

Суд першої інстанції виправдав чоловіка, оскільки наявних доказів і свідчень було недостатньо для доведення його винуватості. Також суд зазначив: оскільки обвинувачений дійсно має хворобу спини, то, розповідаючи про це, не міг симулювати. А той факт, що у грудні 2022 року підсудний не прийшов за повісткою, прокурору потрібно було розслідувати як окремий епізод.

Прокурор підготував апеляційну скаргу. Нині справа перебуває в апеляції. Розгляд триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus