USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Ухилення від мобілізації: чи відправили шкільного кочегара з Волині за ґрати

25 Липня 2024 22:53
На лаві підсудних опинився шкільний кочегар, якого звинувачують в ухиленні від мобілізації. Обвинувачений не погодився з рішенням суду першої інстанції, а саме – з позбавленням волі строком на півтора року. Чоловік переконаний, що вирок надто суворий, тому пішов в апеляційний суд.

Торік Василь Мандрик із села Штунь, що в Любомльському районі, у присутності свідків відмовився отримувати повістку, а згодом не з’явився у пункт збору у визначений день, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Підсудний працює кочегаром у Штунському ліцеї Вишнівської громади. Одружений і раніше не судимий. У залі суду свою вину повністю визнав і підтвердив той факт, що самовільно прийняв рішення не прийти до пункту збору для проходження військової служби.

Читати ще: На Волині мобілізований з Рівненщини на півтора року втік з частини. Його судили

Зі слів обвинуваченого, він усвідомлював, що ухиляється від мобілізації, але хотів трохи підлікуватися. У суді Василь Мандрик щиро розкаювався, висловлював жаль у вчиненому та готовність понести покарання. Вивчивши всі матеріали справи, суд вирішив відправити чоловіка за ґрати на півтора року, звернувши увагу на наявність обтяжувальних обставин, а саме – вчинення злочину в умовах воєнного стану.
Підсудний, вважаючи вирок суду надто суворим, вирішив оскаржувати його в апеляції. В суді апеляційної інстанції захисник клопотав про закриття провадження.

«На адресу суду надійшла низка клопотань. Просили зупинити провадження у справі за статтею 135 ККУ і подали клопотання про звільнення Мандрика від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336, на підставі статті 48 у зв’язку з поданням заяви Мандрика, в якій він підтримує зазначене клопотання через те, що проходить військову службу», – озвучив суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок.

Читати ще: То в ліс пішов, то чарку випив: волинянина судили за ухилення від мобілізації, а він пропускав засідання

Враховуючи всі обставини, зокрема те, що чоловік добровільно мобілізувався та пішов служити, суд вирішив вирок першої інстанції скасувати та звільнити волинянина від кримінальної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus