USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Племінник загинув на війні: волинянина судили як ухилянта, але він пішов у військо

28 Липня 2024 22:35
Волинянин, якого ВЛК визнала придатним для служби, відмовився брати повістку й не з’явився до пункту збору. Пояснив: злякався, бо на війні вже загинув його племінник. Любешівський районний суд призначив чоловіку 1,5 року іспитового терміну.

Але прокуратура подала скаргу, тому сторони зустрілися у Волинському апеляційному суді, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Раніше обвинувачений розкаявся в скоєному. Любешівський райсуд спершу призначив волинянину, на утриманні якого двоє дітей, чотири роки позбавлення волі. Проте замінив покарання на іспитовий строк тривалістю один рік і шість місяців.

Читати ще: Більше не ухилянт: як волинянин після скарги прокурора отримав відтермінування від призову

Сторона обвинувачення подала апеляцію. Втім до Волинського апеляційного суду обвинувачений не з’явився. Як стало відомо, чоловік усе ж обрав службу.

До суду надійшла довідка, що волинянин призваний за мобілізацією 11 травня 2024 року. Його скерували до військової частини у званні рядового солдата.

Читати ще: Волинянин, якого покарали за ухилянтство, під час судів отримав відстрочку від служби

Відтак і його захисник, і прокурор твердили, що кримінал варто закрити. Колегія суддів, порадившись, скасувала вирок Любешівського районного суду. Нинішнього військовослужбовця звільнили від кримінальної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus