USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.10

«Економічна екскурсія»: переселенцям у Луцьку розповіли про сотню обласних підприємств

27 Квітня 2023 21:14
26 квітня в Луцьку провели «Економічну екскурсію» для переселенців, під час якої людям розповіли про діяльність майже сотні підприємств Волинської області.

Екскурсію організували на маршруті тролейбуса № 15.

Про це розповіла Суспільному екскурсовод і фахівчиня служби зайнятості Юлія Харічкова.

«Поговоримо про всі підприємства, які будуть траплятися на нашому шляху, а також про ті великі компанії, де працюють понад тисяча осіб, які є ринкоутворювальними у нас, в місті Луцьку», – сказала працівниця служби зайнятості.
Прийшла на екскурсію переселенка із Маріуполя Ілона Семенчук, яка вже рік проживає в Луцьку. Каже: у рідному місті працювала на металургійному заводі Ілліча машиністкою крана. У Луцьку, з її слів, роботу знайти не може.

Читати ще: У Луцьку переселенка з Харкова відкрила дитячу медіашколу

«Зараз проблеми з роботою, загалом – через війну. Та й спеціалізація дуже вузька. Важко знайти, особливо в Луцьку. Ми думаємо, що, можливо, поїдемо до Києва, тому що Луцьк маленьке місто і тут такого нічого немає», – каже жінка.
Під час екскурсії слухала про роботу найбільших підприємств міста 50-річна Людмила Жукова з Авдіївки Донецької області. Жінка за рік життя в Луцьку роботу не знайшла.

«Вже такий вік і я російськомовна. Шукала роботу продавця. Ну ось поки підшукую», – каже.
«Економічну екскурсію» цього дня відвідали 20 людей», – розповіла регіональна координаторка програми для переселенців «Єднання заради дії» Ірина Пилипенко. Жінка родом з міста Вугледар Донецької області. Через місяць після того, як переїхала до обласного центру Волині, знайшла роботу.
«Я декларувала, що сьогодні буде десять людей, але зібралося 20. Кинула клич, як то кажуть. Цифра подвоїлася. Мені дуже приємно, що незважаючи на погоду, дівчата зібралися», – сказала координаторка.

Загалом на Волині офіційно зареєструвалися понад 53 тисячі внутрішньо переміщених осіб, із яких на обліку як безробітні перебувають 300 людей, зазначила директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин. Вона додала: такі екскурсії планують проводити й надалі за запитом переселенців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus