USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Демократи хочуть Гарріс. Висунення Байдена президентом вирішили відкласти

Сьогодні 09:53
У Демократичній партії США очікують, що президент Джо Байден після завершення Національного з’їзду Республіканської партії може заявити про відмову від участі у виборах, і кандидатом від демократів стане віцепрезидентка Камала Гарріс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill з посиланням на джерела в Демпартії.

Зараз обговорюється, кого буде висунуто кандидатом на посаду віцепрезидента. Серед імовірних претендентів називають сенатора Марка Келлі, губернатора Кентуккі Енді Бешира й губернатора Північної Кароліни Роя Купера.

За словами джерел, демократичні лідери в Конгресі «прохолодно ставляться» до Гарріс як до кандидата, але визнають, що її рейтинг вищий, ніж у Байдена, і вважають, що президент може посилити її позиції, проводячи кампанію на її підтримку.

Водночас заступник речника Білого дому Ендрю Бейтс спростував інформацію про наміри Байдена залишити виборчі перегони.

«Брехня», – коротко заявив він, реагуючи на публікації про можливе майбутнє рішення президента.

Читати ще: «Політика не має бути полем битви». Джо Байден звернувся до американців після замаху на Трампа

Тим часом керівництво Демократичної партії США вирішило відкласти офіційне висунення Джо Байдена кандидатом у президенти.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на власні партійні джерела пише New York Times.

В останні дні багато впливових членів Демократичної партії та донорів схиляють Байдена до відмови від участі виборах, серед них – колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер та лідер демократів у нижній палаті Конгресу Гакім Джеффріс.

Зазначається, що з ініціативою відкласти голосування, раніше заплановане на наступний тиждень, виступив лідер Демократичної партії у Сенаті Чак Шумер. «Лідер у Сенаті поговорив із очільником Демократів у Палаті громад Хакімом Джефрісом, й обоє погодилися схиляти партію відкласти початок процесу висунення», – йдеться у матеріалі.

Читати ще: Донори виборчої кампанії Байдена заморозили $90 мільйонів після дебатів, а Маск вклав гроші у передвиборчу кампанію Трампа

Згодом Тім Вальц, співголова комітету правил Демократичної партії, який визначає порядок висунення кандидатів, повідомив главі виборчого штабу Байдена про необхідність відкладення голосування. «Під цим тиском керівництво Національного комітету Демократичної партії оголосило, що віртуальне голосування відбудеться натомість протягом першого тижня серпня», – пише NYT.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus