USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

«Політика не має бути полем битви». Джо Байден звернувся до американців після замаху на Трампа

15 Липня 2024 09:33
Президент США Джо Байден виступив зі зверненням до нації з Овального кабінету Білого дому, у якому вкотре засудив замах на свого політичного опонента Дональда Трампа. Він наголосив на необхідності «знизити температуру» в політиці.

Про це пише Бабель.

«Розбіжності неминучі в американській демократії. Це частина людської природи. Але політика ніколи не повинна бути полем битви. І, боронь Боже, полем смерті», – сказав Байден і додав, що «сила змінити Америку завжди повинна бути в руках народу, а не в руках потенційного вбивці».
Президент закликав американців боротися за демократію і відстоювати свої погляди через виборчі скриньки – без насильства. Американський лідер також закликав співвітчизників вийти з «бункерів, у яких ми слухаємо лише тих, з ким ми згодні». У зверненні до нації Байден попередив про дезінформацію та «іноземних гравців, які розпалюють полумʼя нашого розколу», щоб отримати вигідні їм результати виборів.

Читати ще: Закривавлене обличчя Трампа зробить його героєм, – The Sunday Times

Тим часом у Мілуокі, штат Вісконсин, сьогодні (15 липня) пройде зʼїзд Республіканської партії, де офіційно оберуть Дональда Трампа кандидатом у президенти. Сам Трамп уже заявив, що приїде на зʼїзд.

13 липня 2024 року на передвиборному мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, у Дональда Трампа вистрілили щонайменше пʼять разів. Стрільцем був 20-річний Томас Крукс, який вів вогонь з гвинтівки AR-15. Трамп постраждав від однієї кулі – вона пробила йому верхню частину вуха. Від інших куль загинув 50-річний чоловік, ще двоє людей були поранені. Крукса застрелили бійці Секретної служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus