USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Бог дав талант: вишиті картини волинянки розійшлися всім світом

10 Липня 2024 08:10
Волинянка Інна Приходько з села Хорохорин ще з дитинства має інвалідність, але Господь подарував їй талант до вишивання.

«Оце в хаті, в залі вишиває моя дитина. Вже стільки років… Напевно, з 10 років вона почала вишивати. Пішло на Італію, на Португалію, на Володимир, на Нововолинськ, на Хорохорин. Де тільки немає», – розповідає мама вишивальниці Наталія Приходько. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Своїми картинами та іконами ділиться з родичами, розказує про доньку Наталія Федорівна. Має світлу душу.

«Вона така добросердечна. Вона всім хоче подарунок зробити. Вона, напевно, тільки зо дві картини продала, а то все подарувала. Моєму правнуку картину вишила. Він захотів, щоб там був човен, аби ловити рибу. То казала: «Якщо продам полуницю, то поїдемо і виберемо картину – буду вишивати бісером», – говорить мама вишивальниці Наталія Приходько.

Яка картина найулюбленіша? Для Інни вони всі дорогі.

Читати ще: «На волах привозили цеглу»: чим живе одна з найдавніших волинських шкіл

«Вони мені всі гарні. Всі улюблені. Багато улюблених позабирали, бо людям вони теж сподобалися», – наголошує майстриня.

Тільки на бісер їй доводиться викладати з кишені до 500 гривень. Щоразу бісер і тканина дорожчають.

Деякі з картин Інна вишивала навіть понад три місяці. Ну бо ще ж домашня робота є, тримає невеличке господарство. Найбільша охота братися до рукоділля взимку.

Хоч рідне село Хорохорин знане полуничним бізнесом, перенести ягоди на полотно поки ще тільки у планах майстрині.

Читати ще: Скільки заробляють на волинській полуниці?

Мама пригадує, як Інна робила свої перші стібки. «З маленької показала їй, як хрестиком вишивати. Почала гарненько знімати і вишиває по цю пору. Така вона талановита дитина в мене», – наголошує Наталія Приходько.

Як додає, донька соромиться продавати свої роботи.

Помітно, з якою теплотою Інна вишиває кожне полотно, вкладає туди частинку душі. Її витвори прикрашають і місцеву церкву. Талант майстрині, хочеться вірити, милуватиме око багатьох родин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus