USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65

Аргументи в цифрах: закупівельні ціни Луцького комбінату харчування нижчі, ніж середні споживчі в Україні

25 Червня 2024 18:44
Певний період часу в соціальних мережах лунають звинувачення від депутата міської ради Андрія Лучика щодо закупівлі продуктів комунальним підприємством «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування» за завищеними цінами.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Там зазначають, що договори про закупівлю продуктів харчування комбінат укладав у кінці серпня 2023 року перед початком навчального процесу. Для порівняння вартості міськрада наводить середні споживчі ціни Державної служби статистики за серпень, які ґрунтуються на щомісячних зведеннях цін по Україні.

Для прикладу, найбільш поширені продукти харчування:
Читати ще: Чому «Свідомий» депутат збрехав? За якими цінами годують луцьких школярів насправді. Документи

Ціни відповідно до окремих договорів змінювалися протягом року в сторону збільшення або зменшення у межах 10 відсотків від вартості, зазначеної в договорах, враховуючи сезонність і об'єми постачання.

Додамо, що Луцький комбінат шкільного і студентського харчування охоплює гарячим харчуванням 25 шкіл Луцька та чотири школи громади: у Жидичині, Кульчині, Княгининку та Прилуцькому.

Для усіх продуктів харчування, окрім яєць, у суму вартості, зазначеної в договорах, були закладені послуги доставки продуктів автомобілями та послуги вантажників. Для доставлення продуктів, що швидко псуються, необхідні рефрижератори, вартість доставки якими значно дорожча, ніж вартість доставки звичайними автомобілями.

Читати ще: Як «свідомий» депутат Лучик «давав задню» у брехні щодо харчування у луцьких школах

Окремі види продуктів підприємці доставляють чотири рази на тиждень у кожну школу. Одне коло доставки продуктів по школах становить близько 100 км.

Щодо закупівлі гречки. Відповідно до договору від 8 вересня 2021 року перед початком навчального року було придбано 400 кг гречки за ціною 31,32 грн за кг. Оскільки у підприємства цього продукту більше не було у наявності, комбінат уклав інший договір від 30 серпня 2023 року за ціною 59,90 грн за кг (у ціну закладена затратна частина на довіз і розвіз по навчальних закладах). За інформацією міськради, така ціна зумовлена ще й тим, що ринкова вартість крупи в Україні навесні 2023 року сягнула майже 68 грн за кг.

Читати ще: «Не відповідає вимогам закону». Юрист розкритикував ініціативу «Свідомого» депутата Луцькради

Загалом комбінат закуповує продукти за середньоринковими цінами і цінами, нижчими за ринкові.

Нагадаємо, наприкінці травня депутат від фракції Громадянський рух «Свідомі», головний редактор видання «Конкурент» Андрій Лучик заявив, що Луцький комбінат шкільного і студентського харчування нібито закуповує продукти втридорога. Цю інформацію комунальне підприємство відразу спростувало. Також депутатська комісія з етики розгляне скаргу на колегу з фракції «Свідомі». Крім того, на депутата готують позов до суду.

Читати ще: «Облив підприємство брудом»: луцький комбінат харчування подав скаргу і позов на депутата Лучика
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 25 Червня 2024 19:26
Ну, якщо то насправді так, то чому комбінат і міська рада так вперто і категорично не хочуть запровадити закупівлю продуктів через тендери, як це робиться в усій Україні ? Відразу раз і назавжди відіб'єте бажання дорікати і будете з чистою совістю і з чистими руками ! І криміналом ніхто вас не буде лякати ! Бо диму без вогню не буває !
Лучанка Показати IP 25 Червня 2024 20:53
Але хто встановлює таку зарплату для керівниці, яка була озвучена у відкритому доступі , може скромнішою треба бути і не дратувати людей у військовий час, та й їжа була б для дітей дешевшою?????
668 Показати IP 25 Червня 2024 21:00
А зарплата керівниці більша як у мерів багатьох міст це нормально у війну? За її рахунок можна здешевити їжу дітям....
Оксана Показати IP 25 Червня 2024 21:13
Не буває диму, буває геморой з закупівленю через прозорро

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus