USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Як «свідомий» депутат Лучик «давав задню» у брехні щодо харчування у луцьких школах

13 Червня 2024 17:30
Депутатська комісія з етики розгляне скаргу на їх колегу з фракції «Свідомі» Андрія Лучика, який збрехав про те, що продукти для луцьких шкіл купують у кілька разів дорожче, ніж вони коштують насправді. Депутат заявив, ніби картоплю купують по 60 грн за кіло, а мʼясо – по 520, проте жодних доказів так і не надав. У зв'язку з цим на депутата також готують позов до суду. Коли ж комбінат надав документи, які підтверджують, що продукти купують за ринковими цінами, то депутат «дав задню»: поредагував своє повідомлення, змінивши деякі фрази, вочевидь, побоюючись програти суд за поширення неправдивої інформації.

Відповідну скаргу подала очільниця Луцького комбінату шкільного і студентського харчування на імʼя очільника профільної комісії Луцької міськради Миколи Федіка.

Зокрема у ній йдеться про те, що депутат Андрій Лучик поширює завідомо неправдиву інформацію про закупівельні ціни на продукти, не надаючи ніяких доказів. Натомість комбінат надав договори з постачальниками, акти приймання-передачі та платіжки, які доводять, що цифри, вказані «свідомим» депутатом, неправдиві. Насправді ціни, за якими комбінат закуповував продукти, наступні:

• картопля – 18 грн/кг,
• молоко 2,5% – 33,22 грн/л,
• свинина – 186,70 грн/кг,
• куряче філе – 177,60 грн/кг,
• цукор – 39,80 грн/кг,
• яйця курячі С1 – 3,40 грн/шт.,
• крупа гречана – 22,66 грн/кг.

Порівняймо, як відрізняються вигадані Лучиком ціни (червоним кольором) від реальних (зеленим).
У скарзі на депутата очільниця комбінату Світлана Шмід зазначає, що депутат дійсно звертався з запитом до підприємства щодо цін на продукти, проте відповідь на нього депутат не захотів чекати, а натомість поширив вигадані дані.

Читати ще: Чому «Свідомий» депутат збрехав? За якими цінами годують луцьких школярів насправді. Документи

«Йому, згідно чинного законодавства, був надісланий мотивований лист з повідомленням про продовження терміну розгляду запиту через наявність поважних об’єктивних причин. Паралельно, підприємство готувало такі відомості, щоб надати їх на запит Лучика. Попри те, останньому, ймовірно, так кортіло створити «сенсацію» та облити брудом комунальне підприємство, що його не цікавили ні фактична ситуація з цінами, ні інші пояснення підприємства. Він свідомо та цілеспрямовано розгорнув масштабну кампанію з дискредитації підприємства, не чекаючи інформації про фактично існуючі ціни», – йдеться у скарзі.
Примітно, що коли комбінат документами підтвердив, що ціни на продукти – ринкові (в чому переконались і його колеги, які відвідали комбінат), депутат почав «давати задню». Зокрема, поредагував свій допис у Фейсбуці, де спочатку стверджував, що продукти купують в 3-5 разів дорожче. А потім замінив формулювання з «цін на продукти» на «ціни на харчування дітей», які включають в себе зарплату працівникам, оплату комунальних послуг, сплату податків, логістику тощо.
Пост депутата на його сторінці у Фейсбуці
Пост депутата на його сторінці у Фейсбуці
«Після інспекційного візиту групи депутатів на підприємство та оприлюднення бухгалтерських документів, які спростовували вкид Лучика про закупівельні ціни, останній не спростував свого надуманого (завідомо неправдивого) поширення неправдивої інформації, а «тихенько» частково підправив свій пост на ФБ і публікацію на сайті «Конкурет» та змістив акценти на нібито завищені ціни на харчування. Про свій завідомо недостовірний «вкид» щодо закупівлі філе курячого та свинини по 520 грн вже не згадує. Натомість «качає» ситуацію про нібито завищені ціни у шкільних їдальнях.

Лучиком не наведено жодного факту таких закупівель, які він 24.05.2024 оприлюднив, а сайт «Конкурет» продублював та поширив. Проглядаються, виключно, хайп і намір дискредитувати сферу шкільного харчування в місті. Виглядає, що «правдолюби» типу Лучика переслідують мету дискредитувати ОМС і комунальне підприємство. Вони не вникають у суть діяльності. Їм, непевно, цікаво інше», – зазначає адвокат Вадим Матвіїв, який надає правничу допомогу комунальному підприємству.

У скарзі на дії депутата очільниця підприємства просить заслухати його на профільній комісії, розглянути скаргу за участю представника комбінату та вжити передбачених законом заходів з метою присікання та запобігання в подальшому порушення Андрієм Лучиком правил депутатської етики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Квіточка Показати IP 13 Червня 2024 19:36
а чого так довго мовчали? Думали як знизити ціни?))
Репʼях до Квіточка Показати IP 14 Червня 2024 23:41
Судячи з вашого запитання, відповідати нема сенсу. Як можна знизити ціни, якщо вони були? Якщо рахунки виставлені, податкові накладні зареєстровані, платежі проведені? Ви напевне учениця Лучика?
Гот Показати IP 13 Червня 2024 19:54
З Лучиком все ясно, виконує замовлення. А як бути з регулярним смородом в місті? Якщо змогли виграти грант для парку, то чому не звернутись по допомогу до Європи з приводу повернення місту належного санітарного стану
Луцький Замок Показати IP 13 Червня 2024 20:19
тримайте мене семеро: на закупівлях все чесно)))
Урфін Джус Показати IP 13 Червня 2024 20:59
ото свинопес
Пєстня Показати IP 13 Червня 2024 20:59
І вновь продолжаєцца бой і снова трєвожно в груді !
Радувець Ларіса Показати IP 14 Червня 2024 01:00
король параші
Привид Луцька Показати IP 14 Червня 2024 10:23
Якщо все так добре з цінами на комбінаті то чому декілька місяців не давали відповіді?
Сашко Показати IP 14 Червня 2024 10:28
Щось дивно якщо чесно, складається враження що хтось відповідальність з себе хоче зняти
ішо Показати IP 17 Червня 2024 17:37
ішо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus