USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Десять жінок пройшли навчання і знайшли роботу в Луцьку завдяки кар’єрному хабу

7 Березня 2024 06:46
Упродовж місяця десять підопічних хабу «ВОНА» проходили навчання та опановували професію кравчині, щоб згодом влаштуватися на роботу та почати життя з чистого аркуша.

Підтримка жінок із Луцької громади, які опинилися в складному становищі, – пріоритет міської влади, зокрема управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Війна торкнулася і нашої громади. Ми радо відчинили двері для всіх тих, хто потребує нашої підтримки. Для того, щоб жити, давати раду собі та дітям, ми маємо постійно бути в тренді. Якщо наша професія стає неактуальною, ми повинні вдосконалювати свої знання та вміння», – наголосила заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Читати ще: «Хочемо допомогти якомога більшій кількості жінок». Інтерв’ю з кар’єрною радницею «ВОНА хабу. Луцьк»

Сертифікат про закінчення короткострокових курсів отримала Наталія Деміш із Маріуполя. На вручення вона одягнула пошиту власноруч кофтинку.

«До цього я працювала в металургії. Я переселенка. Як кажуть, у сорок років життя тільки починається. От для мене воно й почалося. Я не можу повернутися в свою професію. Будемо чекати. Але поки чекаємо, час іде, треба щось нове опановувати. От я опанувала. Мріяла про цю професію. Це було моє хобі. На ці курси я летіла, бо це не тільки щось нове, а й море позитиву. Було дуже весело», – розповіла Наталія Деміш.

Багато підопічних кар’єрного хабу «ВОНА» вже здобули нові спеціальності. Завдяки навчанню вони змогли стати фінансово незалежними.

«Перша спроба співпраці в нас була у 2023 році. Це були п’ять майстринь манікюру та вісім перукарок. Уже пішли кравчині. Ми сподіваємося, що ще навчимо фотографів», – наголосила директорка Луцького центру професійно-технічної освіти Ольга Завацька.
Читати ще: Від ідеї до успіху: в Луцьку жінок навчали створювати бізнес та монетизувати стартапи

Кожна працевлаштована жінка, якій вдалося допомогти реалізуватися в житті, – це маленька перемога для кар’єрного хабу «ВОНА», звернула увагу очільниця управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан.

Читати ще: «Луцьк – місто чуйних людей». Інтерв’ю з Ліною Галан

«У нас була тристороння співпраця між Луцьким центром професійно-технічної освіти, хабом «ВОНА» і компанією Ellen Group. Остання відразу надала можливість відшивати вироби на якісному обладнанні та з гарних матеріалів. Жінки могли пошити для себе вироби. Найбільший бонус – те, що Ellen Group готова працевлаштувати кожну жінку, яка отримала сертифікат», – сказала Ліна Галан.

Завдяки управлінню соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради на базі хабу «ВОНА» жінки отримують кар’єрні консультації, проходять тренінги, здобувають нові знання і змінюють своє життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus