USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Від ідеї до успіху: в Луцьку жінок навчали створювати бізнес та монетизувати стартапи

3 Лютого 2024 11:28
У Луцьку близько 20 жінок безплатно пройшли освітні курси зі створення бізнесу та монетизації стартапів.

Таку можливість вони отримали завдяки кар’єрному бізнес-хабу «ВОНА».

Навчання проходило на базі Луцького національного технічного університету за такими освітніми програмами: «Розробка та комерціалізація стартапів»; «Механізми організації бізнесу: від ідеї до продукту».

Під час навчання слухачки дізнавалися, як реалізувати власну бізнес-ідею та зареєструвати бізнес, як стати успішною підприємницею та отримувати прибуток в турбулентних умовах сьогодення, а також як вдало інвестувати. Окрім того, вивчали ринок, досліджували клієнтів, дізнавалися, як формувати команду та аналізувати конкурентів.
Читати ще: Перший крок до відкриття власної справи: клієнтки «ВОНА хаб. Луцьк» успішно пройшли курси кондитерок

Згодом жінки презентували та захищали свої бізнес-проєкти і стартапи. Зокрема це сервіс з оренди іграшок, кімната для зняття стресу, б’юті-студія, індивідуальний пошив постільної білизни та турагенція. Викладачі та викладачки відзначили високий рівень мотивації слухачок.
«Кожна з них уже має життєвий досвід, уже десь працювала чи мала бізнес. Основне їхнє завдання було – повністю віддатись та спробувати себе в розробці стартапу. У результаті 12 з 14 слухачок підготували та захистили свої проєкти. Я вважаю, що це неймовірний результат! Вся отримана під час курсу інформація залишається у них, тому вони можуть пробувати свої сили знову і знову», – наголосив доцент кафедри «Комп’ютерні науки» Юрій Лук’янчук.
Читати ще: Понад тисяча врятованих доль: на Волині вже рік працює хаб для жінок, які зазнали насилля

Після проходження навчання кожна зі слухачок отримала сертифікат. Курси жінки відвідували безплатно завдяки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, який спільно з Управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради, а також за фінансової підтримки USAID`sBureauofHumanitarianAssistanceреалізовують у Луцьку проєкт «ВОНА хаб».
Читати ще: У Луцьку жінки закінчили безплатні б’юті-курси від кар’єрного хабу

Як наголосила начальниця Управління соцслужб для сім’ї, дітей та молоді та координаторка проєкту Ліна Галан, кожна жінка має безмежні можливості та потенціал, втім через брак підтримки, знань чи ресурсів не може їх реалізувати на повну. «Саме тому в Луцьку є такий проект, як «ВОНА хаб», де кожна жінка може отримати фахову консультацію від кар’єрних радниць або пропрацювати свої сильні та слабкі боки з психологинею проєкту», – зазначила вона.
Отримати консультацію хабу чи дізнатися детальнішу інформацію можна за номером телефону +38 067 295 30 90 або за адресою: вул. Шота Руставелі, 9 з понеділка до п’ятниці (9:00 – 18:00).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Юрій Миколайович Показати IP 3 Лютого 2024 12:32
Краще б їх навчали варити борщ ,ліпити вареники і доглядати за грядкою на городі толку булоб більше
Галина Показати IP 3 Лютого 2024 13:43
Для чого? Жінка не доморобітниця, не прислуга, не кухарка. Жінка це берегиня домашнього вогнища. І якщо Ви дійсно хочете бачити біля себе саме БЕРЕГИНЮ Вашого сімейного гніздечка, то вона повинна витрачати свій час зовніш на інше. Сьогодні все, що необхідно, можна придбати.... лиш би були кошти, які ПОВИНЕН принести в сім'ю СПРАВЖНІЙ чоловік....Але...їх майже не лишилося...ба більше...ЖІНКИ успішно займають їхнє місце саме завдяки от таким курсам.
Олег до Галина Показати IP 3 Лютого 2024 21:17
Ще з півроку могилізації і чоловіків будете бачити в зоопарку, як вимираючий вид :)
Активіст Показати IP 3 Лютого 2024 18:53
Освоїли кошти чергового гранту)
Сергій Показати IP 7 Лютого 2024 10:34
Це доволі цікаво. В нашій країні, попри війну, розвивати свій бізнес доволі легко. Особисто я б рекомендував почати інвестувати гроші в надра нашої країни. Це дуже вигідно та безпечно. Головне - це мати необхідні для цього документи. Можу порекомендувати чудову компанію, яка допоможе вам, наприклад зі спецдозволом https://geogroup.com.ua/speczdozvil-na-korystuvannya-nadramy/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus