USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Володимир Карпук: НСНУ відстоює фундаментальні інтереси держави

В кінці минулого тижня делегати VI з’їзду партії Народний Союз  «Наша Україна» обрали своїм Головою Віктора Ющенка. Це новий етап в розвитку партії, який впливатиме не лише на внутнішньо-партійні процеси, а й на суспільство та політику.
Перш за все, обрання Віктора Ющенка Головою нашої партії означає, що дійсний лідер політичної сили взяв на себе відповідальність за процеси які відбуваються в партії. Скажу відверто, це той вибір президента якого чекали члени НСНУ, адже для багатьох партійців питання – з ким президент? – лишалось відкритим.
Кілька партій позиціонували себе як пропрезидентські, і на відповідних гаслах будували свою тактику. Тепер ми отримали відповідь на своє запитання.
Звичайно,  абсолютно логічно було б припустити, що саме НСНУ стане тією політичною силою, навколо якої будуть гуртуватися партії національно-демократичного напрямку, для яких основною метою є відстоювання інтересів держави, які підтримують політику та ідеали діючого Президента України. Це, напевно, також буде стосуватися питань підготовки та участі у майбутніх виборах.
Крім того, я вважаю, що таке рішення значно знизить напруження в партійних лавах, тому що, на жаль, у певних амбітних людей виникали думки щодо боротьби за лідерство в партії. Тепер, мені здається, таких думок стане набагато менше. Загалом, на мою думку, обрання Президента України головою партії є вкрай важливим об’єднавчим фактором, який буде діяти на всіх рівнях партійної ієрархії. Це дає можливість сподіватися, що від політики дроблення, ми перейдемо до політики консолідації національно-демократичних сил.
В сучасній політиці є різного роду політичні діячі, які працюють не заради справи, а заради своїх політичних рейтингів. Політики, які звикли говорити те, що подобається людям і на популізмі, на настроях людей заробляють собі бали.
Про все це на з’їзді говорив Віктор Ющенко. Але головною думкою його виступу є те, що саме партія НСНУ лишається партією з чіткою стратегією, тобто такою, яка відстоює глобальні, фундаментальні інтереси держави: національна ідентичність народу, національна пам’ять, європейський вибір, європейські стандарти життя. За діями лідерів інших партій і фракцій ми бачимо, що їх риторика змінюється в залежності від того, де і в яких аудиторіях доводиться виступати. На сході говорять одне, на заході - інше.
Спочатку, наприклад, ідея приєднання до НАТО підтримується, але потім від неї відмовляються. У нашої політичної сили є своя стратегія,  і попри існуючий супротив ми її відстоюємо  досить успішно.
Скажімо, до того як почали говорити про євроатлантичну інтеграцію, відсоток прихильників вступу до НАТО становив 17%, а після того як була проведена певна роз’яснювальна компанія, в тому числі і нашою політичною силою, відсоток підтримки, за останніми опитуваннями Інституту стратегічних досліджень, вже становить 30%. Навіть ті речі, які, з першого погляду, здаються досить не популярними, при роз’ясненні дають позитивні результати.
Щодо сьогоднішньої ситуації в державі, я маю сподівання, що існуючі глобальні виклики примусять політиків України об’єднатися, але, як всі можуть бачити, сьогодні реального об’єднання, і навіть порозуміння, не існує.  Точиться боротьба за отримання політичних дивідендів, навіть під час прийняття антикризового законодавства. Якщо закон зареєстрований від політичної сили, то вона його підтримує, якщо від опонентів, то не голосує, хоча норми самого закону можуть бути цілком слушними.
Насправді, сьогодні відбуваються величезні фінансові вливання – стабілізаційний фонд складає 50 млрд. доларів. Треба також розуміти, що сьогодні «ціна» прем’єрського крісла, наприклад, є дуже високою, оскільки всі ці кошти фактично перебувають в режимі ручного управління.
Для того хто очолює уряд в ці часи,  зберігається можливість надавати певні преференції наближеним до цієї політичної сили фінансово-промисловим групам.  Навіть те, що стосується першого траншу МВФ, немає достатньої прозорості щодо розподілу цих коштів, а без цього не факт, що їх використають в інтересах держави. Крім того, багато є механізмів, які будуть регулюватися через постанови Кабінету Міністрів України. Тому і точиться така запекла боротьба і, на жаль, навіть фінансова криза не може об’єднати опонентів.
Саме зараз першочерговим є запровадження антикризових заходів. Тому, попри всі розбіжності,  наша політична сила, і цього також вимагає Президент, буде домагатися відновлення дієздатності парламенту і прийняття Державного бюджету України на 2009 рік та антикризового законодавства. Прикро, але немає повної довіри між політичними силами - колишніми союзниками по коаліції, однак, я думаю, що в умовах кризи політики повинні будуть домовитися, тому що проведення дострокових виборів не вигідне жодній політичній силі.
Разом з тим, згідно законодавства, за шість місяців до чергових виборів президента позачергові вибори парламенту не можуть бути призначені.
Стосовно створення коаліції, можу сказати, що «Наша Україна» через ідеологічні засади піти в коаліцію з ПР та КПУ не може. Щодо коаліції з БЮТ, то я не виключаю, що можливе створення ситуативної більшості і об’єднання навколо тих чи інших антикризових законів.
Ми не можемо довіряти партії, яка не дотримується політичних угод. БЮТ порушив саму суть угоди, але справа не тільки в тому. Адже угодою про створення коаліції було передбачено, наприклад, те, що коаліція має прийняти 245 законів, а прийнято з того переліку лише 11. Отже, довіри немає, але заради виведення країни з кризи, об’єднання в такому форматі можливе. 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Незаконний продаж трамадолу – проблема, яку Україна вирішила на законодавчому рівні. Протягом кількох місяців в Україні відбувається контроль за виконанням…
Будь-які поступки Росії - то втрата   державності  та незалежності України. Уряд пояснює своє угодництво перед Кремлем ціною на газ. Проте…
Вчора відбулася зустріч Президента з нашоукраїнцями – керівниками обласних організацій, членами Президії партії та головами обласних держадміністрацій, які представляють «Нашу…
Коментарів: 7
Чорна кава Показати IP 5 Грудня 2008 16:27
Да ми бачим як і що вона выдстоює...
Нашоукраїнець Показати IP 5 Грудня 2008 17:25
Чорній каві. Як і що? Будь ласка конкретизуйте, а то виглядає так, що заглянув(ла) на сторінку, побачила, що Карпук щось написав і нічого не читаючи написав(ла) що-небудь.
Оглядач Показати IP 5 Грудня 2008 17:33
Сто % згоден з Чорною кавою, а панові Карпукові як доброму і хорошому лікареві, краще було б продовжувати займатись лікарською практикою, бо це дійсно його покликання. А політикою хай краще займаються професійні циніки.
Лучанин Показати IP 5 Грудня 2008 17:42
"стабілізаційний фонд складає 50 млрд. доларів" - звідки це у Вас такі дані, пане Володимире? Вперше чую. В Україні навіть у Нацбанку нема стільки доларів, було всього десь 36 млрд. здається. А до Вашого стогону та плачу щодо БЮТ уже всі звикли. Менше Вам особисто потрібно займатися популізмом і переживати про політичне майбутнє своє і президента, а більше думати про Україну.
Знайка Показати IP 5 Грудня 2008 20:02
КАрпук - єдиний депутат з Волині, який є справді порядною людиною, яка відстоює не свої інтереси, а інтереси держави і своїх виборців. Думаю, що хтось придумав, що Карпук тільки для медицини і здатний, але хто його знає, скаже, що він високоерудована особистість, а керівна посада підчас роботи в обласні лікарні підтверджує те, що він нормальний керівник. Принаймні, він не піариться, як деякі БЮТівці за гроші і проекти, профінансовані з бюджету України. А БЮтівці тільки й знають, що їздити по області з запальничкою...вогонь вони запалюють.. можна подумати, що за їх кошти газифікація зроблена
М.Н. Показати IP 6 Грудня 2008 20:45
Навколо Ющенка об'єдналися українці - патріоти в 2004 році. Жаль, що праві сьогодні взяли його за лідера. Лідер О.Мороз довів рейтинг СПУ з 10 до 0,2 %. Це буде з НУ.
Незнайка Показати IP 7 Грудня 2008 02:46
Не знав, що в Україні лише з появою партії "Наша Україна" з"явилась та "єдина", що відстоює інтереси (далі за текстом Карпука). Ніби не знає Карпук, що до 2005 були партії, які декларували відстоювання українського в Україні (УНП, наприклад). Але треба ж було пошарпати УНП, щоб створити з її людей та інших патріотів партію НУ. Тепер НУ на собі спробувала як це прийємно бути пошарпаним, коли ЄЦ на базі НУ ( і УНП) вирішив збудувати свої структури. Друзі (якщо друзі) не займаються перетягуванням патріотів з партії у партію, а збільшують число прихильників тяжкою працею поміж чужих або байдужих. Взаємопоборюванням, шановні, загнали ви Ющенка на 5%. Жаль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus