USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44
Володимир Карпук: Боротьба з вільним продажем трамадолу в аптеках - виправдана

Незаконний продаж трамадолу – проблема, яку Україна вирішила на законодавчому рівні. Протягом кількох місяців в Україні відбувається контроль за виконанням рішення, прийнятого Верховною Радою України ще у червні. Як свідчать перевірки, не всі апетки та їх власники відмовились від продажу наркотичного препарату – вони порушують закон і надалі.
Враховуючи моментальну залежність, в яку потрапляють ті, хто безконтрольно вживає трамадол та масову реалізацію цього препарату «з-під поли», такий крок Верховної Ради абсолютно обґрунтований. Відповідно до стандартів Всесвітньої організації здоров`я, трамадол не відноситься до наркотиків, а є сильнодіючим препаратом. Однак за розповсюдження трамадолу, як і інших наркотичних засобів передбачена кримінальна відповідальність.
Від 4 червня трамадол можна реалізовувати лише в аптеках, котрі знаходяться при медичних закладах, отже, за продажем препарату буде здійснюватися, як і раніше, жорсткий контроль. Адже - коли мова йде про ампулований варіант трамадол - аптека повинна відзвітувати і документально підтвердити факт використання такої ампули».
Тепер трамадол – як і усі наркотичні засоби для планового лікування буде виписуватися комісією з трьох лікарів. Кабін зробив усе можливе, тепер справа за правоохоронними органами.
Я ж, як лікар зі стажем, можу сказати, що такий підхід до обмеження вільного розповсюдження наркотичних речовин, в тому числі і трамадолу – виправданий.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
В кінці минулого тижня делегати VI з’їзду партії Народний Союз  «Наша Україна» обрали своїм Головою Віктора Ющенка. Це новий етап…
Дії Міністерства охорони здоров’я – це нормальна оперативна реакція цивілізованої країни в разі виникнення надзвичайних ситуацій. З метою ліквідації медичних…
Вчора відбулася зустріч Президента з нашоукраїнцями – керівниками обласних організацій, членами Президії партії та головами обласних держадміністрацій, які представляють «Нашу…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus