USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44
Олег Чернецький: Фантастична мрія – 3 або наближення до реальності

Нещодавно довелось переїжджати у нове помешкання. При цьому виникла реальна проблема віднайти вантажників. А ще трапляються ситуації, коли на окремий об’єкт потрібні різноробочі на день-два. Потребують строкових послуг рекламні агенції, громадські організації й політичні партії, які шукають «поклейщиків» плакатів, агіток, оголошень і тому подібне. В ході спілкуванні із знайомими та друзями неодноразово чув схожі проблеми, коли потрібно допомогу на короткий час. Разом з цим, значна кількість лучан, і не тільки, скаржаться на безробіття.
Мені згадалась ситуація відображена в багатьох кінофільмах, коли безробітні зустрічались в одному визначеному місці й чекали, коли підійде роботодавець і щось запропонує. Схожий принцип найму короткострокових працівників існував в радянські часи, коли з товарних станцій приїжджали в студентські гуртожитки й пропонували підробіток.
От і виникла у мене думка створення «стихійної біржі праці». Було б добре, якщо би безробітні зустрічались у визначеному місці й пропонували свої послуги. Звісно такий механізм не влаштовуватиме висококваліфікованих працівників. Але особисто я часто б користувався послугами короткострокових працівників.
Тому пропоную усім бажаючим отримати підробіток зустрічатись, наприклад, біля входу в парк Лесі Українки чи на Театральному майдані. В такий спосіб невирішиться проблема безробіття в цілому, але хоча б частка людей частково зароблятимуть на прожиття. А там де підроблятимуть з часом виникнуть можливості й постійно працевлаштуватись…
Цікаво було б побачити в коментарях позицію й інших потенційних роботодавців.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Для багатьох з нас новорічні та Різдвяні свята поєднуються з мріями й надіями на краще, з своєрідною вірою в казку.…
Протягом багатьох років в місті залишається актуальним питання будівництва чи не будівництва підземного переходу в центрі міста. Декілька років тому…
Станом на сьогоднішній день, судячи з повідомлень у ЗМІ, більшість громадян України переймаються двома актуальними питаннями: «Відбудуться чи ні вибори…
Коментарів: 16
Зюзя Показати IP 7 Серпня 2008 13:26
Непогана ідея!
Василь Показати IP 7 Серпня 2008 13:26
Ідея - класна, тільки краще її поставити на серйозніші рейки. Винайняти зручне приміщення і брати з потенційних працівників або з роботодавців невелику оплату за послуги.
Ігор:) Показати IP 7 Серпня 2008 14:19
Для повноти картинки запросити італійських карабінерів і накидати гори сміття, як в Неаполі.
Vlad Показати IP 7 Серпня 2008 14:29
Ідея має право на життя
Яворська Показати IP 7 Серпня 2008 14:41
Підтримую думку Василя. Бо якщо безробітні збиратимуться біля парку чи на центральному майдані - нічого доброго з того не вийде: сміття, балаган і т.д. Мені здається, краще було б збір таких людей зробити більш віртуальним. Створити якийсь Центр, де буде офіс-менеджер, а у неї - список бажаючих підзаробити. Клієнт замовляє, вона телефонує і знаходить працівника. А то стояти на вулиці, чекати - повезе чи ні, якось не по-цивілізованому...
Анонім Показати IP 7 Серпня 2008 16:09
Для всіх. Поцікавтеся скильки бірж праці, агенств кадрових та рекрутенгових функціонує в місті. Всі "цивілізовані" і всі хочуть нажитись. Я хочу побачити як нададуть віртуальні послуги безробітному, який не має жодного телефонного (про інтернет мовчу) зв'язку, інформацію про його термінову "довостребованось". Цивилізовуйте процес, приміщення, компи, оклади... І все за рахунок тих, хто хоче хоча б 20-50 грн заробити на перевезенні меблів, прибиранні подвір'я чи перекопуванні дачі. "Запсіли" ви в своїх кабінетах. А Олег, слід йому віддати належне, цікаву й цілком практичну ідею пропонує. Особливо на літній період. Коли місто позбавлене "різноробочих". Для Яворської зокрема. Бачу у Вас категоричне несприйняття тих, у кого низький рівень доходів чи безробітних. Боїтесь, що вони Вам місто в "балаган" перетворять. Дивно як це Ви ще для них "гето" не створили. Запам'ятайте "чисто не там где не сорят, а там где регулярно убирают".
Анонім Показати IP 7 Серпня 2008 16:37
Така ідея корисна лише в літній час, коли студентів не має і коли на вулиці тепло. Цеж не Італія...
Анонім Показати IP 7 Серпня 2008 17:13
А чому б це не взяти на себе центру зайнятості? Для чого ще вигадувати велосипед? Є у нас уже служба. Нехай би посадили диспетчера, який приймав заявки від роботодавців, а люди, котрі хочуть підзаробити, знали, що можна туди прийти і отримати роботу хоча б на один день.
Яворська Аноніму Показати IP 7 Серпня 2008 17:54
Несприйнятя, кажете?.. Бо на моє переконання, безробітні - ті, хто насправді і не хоче працювати. Лєнтяї, одним словом. Звісно, є винятки - але то лише на підтвердження правила. І думки Чернецького - тільки підтвердження цього. Не вперше чую, що підприємець не може знайти шофера/електрика/різноробочого на мінімальну зарплату. Всі в директори відразу хочуть!..
Яворська Показати IP 7 Серпня 2008 18:11
До речі, на своє виправдання: коли у мене не було роботи і треба були гроші, я продавала книжки по офісах. Там завжди працівники потрібні!
Анонім Показати IP 7 Серпня 2008 18:55
Зверніть увагу суть самої ідеї - вона полягає не в реєстрації безробітних, їх контактів, ватрості послуг тощо. Якщо я правильно розумію Чернецького, він пропонує механізм оперативності, з мінімальними затратами часу та ресурсів... Для Яворської. Не варто вивиправдовуватись, кожен з нас дає оцінку думкам, а не особистостям. Ті, хто "поливає" людей не вибачаються.
Петрович Показати IP 7 Серпня 2008 20:33
А от лічно мені хочеться шоб ви стали мером
Чорна кава Показати IP 7 Серпня 2008 20:34
А можна мене теж взяти на роботу? Тільки не тимчасову. Я вмію багато:)))
Анонім Показати IP 8 Серпня 2008 13:50
здивувала реакція Ігора Чуба - про сміття в Неаполі... Площа Чернецького якраз мала бути під вікнами "Віче", там де Чернецький колись прикупив діляночку біля туалета. Чуб злякався, що натовп безробітних принесе під стіни редакції гори сміття. Бач, як дбає про місто. Може на мера хай йде?
Анонім Показати IP 21 Серпня 2008 10:27
А як на ідею "Чернецького - в мери" дивиться товариш Шиба?
Олег Показати IP 21 Січня 2009 00:37
Я поважаю Вас як бізнесмена, але це Ваше бажання зігнати людей, як рабів - мені нагадує невільницькі ринки у прошлі віки чи збіговисько наших імігрантів хоча б у тій же Польщі, не так давно. У Києві наприклад працює багато агенств, що вирішують такі проблеми, а повертатися до рабства я би не радив. краще створити таке агенство в Луцьку - ви ж бізнесмен

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus