USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Світ

Британія та США виділяють додаткові кошти на підтримку енергетики України

Велика Британія внесе додаткові 23 млн євро до українського фонду підтримки енергетики для відновлення після атак на енергооб’єкти України. Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило понад 190 мільйонів доларів.

Сьогодні 14:15

Вірменія припиняє фінансування ОДКБ

Республіка Вірменія утримається від приєднання до рішення Ради колективної безпеки ОДКБ від 23 листопада 2023 року «Про бюджет ОДКБ 2024 року» та участі у передбаченій цим рішенням фінансуванні діяльності організації.

Сьогодні 10:08

Уночі БпЛА атакували нафтобазу в Краснодарському краї, в Бєлгороді – вибухи й пожежі

Вночі 9 травня нібито українські безпілотники атакували нафтобазу в селі Юрівка під Анапою Краснодарського краю РФ. Крім того, в російському Бєлгороді пролунали вибухи і зайнялися пожежі.

Сьогодні 09:19

Помер актор із серіалу «Гра престолів»

У віці 74 років від раку жовчного міхура помер британський актор Ян Гелдер, відомий своєю роллю Кевана Ланністера у серіалі «Гра престолів».

Сьогодні 06:15

В Японії знайшли аніме, якому понад 100 років

Зі слів експертів, аніме цієї епохи зберіглося дуже мало, отже це цінна зачіпка для вивчення японської анімації того часу.

Сьогодні 00:35

Венесуела втратила свій останній льодовик. Наступні – Індонезія, Мексика і Словенія

Вважається, що Венесуела стала першою країною, яка втратила всі свої льодовики в сучасній історії.

Сьогодні 00:16

9 травня: свята, події, факти. День Європи та День магнітної абетки

9 травня в Україні і світі святкують День магнітної абетки.

Сьогодні 00:00

Цьогорічний квітень став найспекотнішим в історії спостережень

Викиди парникових газів від спалювання викопного палива є основною причиною змін клімату. Протягом останніх місяців природне явище Ель-Ніньйо, яке нагріває поверхневі води у східній частині Тихого океану, також призвело до підвищення температури.

8 Травня 2024 23:46

Участь окремих дипломатів ЄС в «інавгурації» Путіна не впливає на підтримку України, – речник ЄС

Як повідомлялося, напередодні «інавгурації» Путіна у Москві високий представник ЄС назвав «недоречною» участь країн-членів у цьому заході на будь-якому рівні, та закликав країни-члени утриматися від такої участі.

8 Травня 2024 21:38

Посли ЄС схвалили надання Україні коштів від заморожених російських активів

Кошти підуть на підтримку відбудови та військової оборони України в умовах російської агресії.

8 Травня 2024 20:05

Росія пригрозила Франції вдарити по її військах, якщо вони зайдуть в Україну

8 травня речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила журналістам, що якщо президент Франції Емманюель Макрон відправить в Україну війська, то росіяни будуть вважати їх законними цілями.

8 Травня 2024 16:14

Литва не висилатиме чоловіків-українці, але для них можливі обмеження

Якщо Київ доведе, що чоловік ухиляється від військової служби, йому може бути відмовлено у наданні посвідки на постійне проживання.

8 Травня 2024 15:23

Прискорена реєстрація та кращі пільги: Швеція готує зміни для українських біженців

Проте українські біженці не матимуть права на допомогу на дітей або житло, а багато хто продовжуватиме жити на 71 шведську крону на день, поки їхнє перебування в країні не перевищить 12 місяців.

8 Травня 2024 13:28

Рада ЄС вперше ухвалила закон про боротьбу з насильством щодо жінок

Новий закон передбачає кримінальну відповідальність за калічення жіночих статевих органів, примусовий шлюб, обмін інтимними зображеннями без згоди, кіберпереслідування та підбурювання в інтернеті до ненависті чи насильства. Ці злочини каратимуться позбавленням волі на строк від одного до пʼяти років.

8 Травня 2024 12:04

ISW: Росія в обхід санкцій придбала обладнання для літаків на $500 млн

Російський виробник військових і цивільних літаків «Іркут», який минулого літа перейменувався на «Яковлєв», входить до російського державного оборонного конгломерату «Ростех» й успішно обходить міжнародні санкції і закуповує військову техніку з-за кордону з 2022 року.

8 Травня 2024 10:07

«Неможливо зрозуміти, що таке пекло, доки не побуваєш там», – прикордонниця з Луцька, героїня картини, яку побачать у Нью-Йорку і Парижі

«Неможливо зрозуміти, що таке пекло, доки не побуваєш там», – прикордонниця з Луцька, героїня картини, яку побачать у Нью-Йорку та Парижі

8 Травня 2024 08:08

Кінець жорстокої традиції: в Іспанії почали процедуру зі скасування кориди

В Іспанії цьогоріч не вручатимуть національну премію з кориди — традиційних боїв биків, які зазвичай закінчуються смертю тварини. Міністерство культури оголосило, що в країні розпочали процедуру остаточного скасування цього видовища.

8 Травня 2024 00:14

8 травня: свята, події, факти. День пам'яті і примирення та перший авіапереліт над північним полюсом

8 травня українці відзначають День пам’яті і примирення. Цей день має на меті вшанувати пам’ять всіх жертв війни, а також нагадати про важливість примирення та миру. Україна долучилася до європейської традиції відзначення перемоги над нацизмом, визнаючи внесок усіх борців проти нацизму та вшановуючи пам’ять загиблих. Символом цього дня є червоний мак, який є міжнародним символом пам’яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів.

8 Травня 2024 00:00

Система Orphus