USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Литва не висилатиме чоловіків-українці, але для них можливі обмеження

8 Травня 2024 15:23
Литва не буде відправляти українських чоловіків призовного віку в Україну. Європейський Союз гарантував захист українським громадянам, у тому числі чоловікам, принаймні до березня 2025 року.

Про це заявила прем’єр-міністерка Інгріда Шимоніте, передає Financial Times.

«Ми не будемо організовувати депортації або розшукувати українських чоловіків в країні, тому що це було б незаконно», – сказала очільниця уряду Литви.

Однак якщо Київ доведе, що чоловік ухиляється від військової служби, йому може бути відмовлено у наданні посвідки на постійне проживання.

Читати ще: Повернення чоловіків призовного віку: Польща чекає від України ініціативи

Шимоніте також заявила, що Литва готова направити свої війська для проведення навчань на території України, але офіційний Київ ще не скеровував відповідне прохання.

Очільниця литовського уряду визнала, що Росія розцінить це як провокацію. Але, за її словами, «якби ми думали лише про відповідь Росії, ми б не змогли нічого надіслати».

Раніше повідомлялося, що уряд Литви допустив можливість допомоги Україні в питанні повернення чоловіків призовного віку.

Як інформували, уряд Польщі планує в новій редакції закону про допомогу громадянам України врегулювати питання, що стосуються формальностей, пов’язаних із перебуванням чоловіків призовного віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus