USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Японії знайшли аніме, якому понад 100 років

9 Травня 2024 00:35
В Японії знайшли аніме, зняте близько 100 років тому. Воно має назву «Гігієна ротової порожнини», і його створили у 1923 році на замовлення виробника товарів повсякденного попиту, зокрема зубних щіток. Зараз цей виробник відомий як Lion. Завдяки ролику компанія хотіла підвищити обізнаність про такі речі, як-то запобігання карієсу.

Аніме показав суспільний телерадіомовник NHK.

За словами місцевих експертів, аніме цієї епохи зберіглося дуже мало, отже це цінна зачіпка для вивчення японської анімації того часу.

Ролик триває приблизно вісім з половиною хвилин і розповідає про способи підтримки здоровʼя дитячих зубів. У аніме показують, як діти їдять ножем і виделкою, чистять зуби тощо.
У компанії зазначають, що автором роботи був Кітаяма Сейтаро. Кітаяма був творцем анімації на початку 20 століття. Він заснував анімаційну компанію, в якій працювали провідні діячі галузі. Однак сьогодні залишилося лише кілька фільмів, які зняв Кітаяма.

Онук Кітаями Ясуда Такесі стверджує, що шрифт, використаний у виявленому фільмі, нагадує почерк Кітаями.

У знайденому фільмі використано комічні вирази, характерні для анімації.

«Я вражена тим, наскільки ретельно промальований фон і кімоно. У 1920-ті роки це стало одним із перших освітніх японських аніме. Можна сказати, творець був ледь не першим у використанні анімації для передачі повчального вмісту в легкій для розуміння формі. Ця епоха лишила по собі дуже мало фільмів, і це цінна підказка для розуміння, якою тоді були анімація і кінематограф», – каже знавчиня історії японської анімації, доцентка Університету Досіся Акіко Сано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus