USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.93
Література

«Скрижаль голосу»: луцький музикант випустив навчальну книгу

Музикант із Луцька, фронтмен гурту «Мотанка» Віктор Верба (Жалнін) випустив дебютну книгу. Це навчальне видання з вокалу під назвою «Скрижаль голосу». Книга містить 472 сторінки, 173 QR-коди із відео та поясненнями, 100 демонстраційних вправ у відео та 20 ексклюзивних вправ в аудіозаписах.

8 Травня 2024 22:15

У Луцьку презентують книгу Героя, який поліг за Україну, врятувавши побратимів

У Луцьку відбудеться презентація книги «Мої думки» військового Тараса Матвіїва, який ціною свого життя врятував двох побратимів.

8 Травня 2024 06:20

Письменниця Олеся Максимець презентує у Луцьку книгу «Щит із неба»

Олеся Максимець здійснила вражаючий літературний подвиг, переплітаючи історичні факти зі смисловим навантаженням сімейних відносин. «Щит із неба» – це книга, яка залишить слід у вашому серці та змусить задуматися про значення родинних зв’язків та важливість спільної підтримки у найтяжчі часи.

6 Травня 2024 06:42

Лучан та гостей міста запрошують на презентацію книги «Вежа через [О]»

15 травня відбудеться презентація книги «Вежа через [О]», що стала результатом проведення першої Луцької літературної резиденції «Місто натхнення» у 2021 році. У всіх буде чудова нагода придбати книгу й отримати автограф однієї із резиденток та авторок книги Оксани Забужко.

2 Травня 2024 06:14

«Перша мандрівна бібліотека України»: до Луцька приїхали працівники Луганської книгозбірні

До Луцька приїхала команда працівників Луганської обласної бібліотеки. На Волинь вони прибули в рамках проєкту «Мережевий бібліотечний шелтер».

1 Травня 2024 23:47

У Луцьку презентують особливу книгу, яку написала мама зниклого безвісти воїна

У п’ятницю, 26 квітня, до Луцька завітає письменниця Олена Чернінька з презентацією важливої книги «Лемберґ: мамцю, ну не плач». Про воїна Лемберґа, непрості досвіди, пошуки сенсів, світла і віри авторка поспілкується з модераторкою Оленою Маланій. Зустріч відбудеться в межах Луцької літературної резиденції «Місто натхнення».

25 Квітня 2024 06:40

«НЕЗАБУТНІ»: у луцькому виші віддали шану дисидентові, політв'язню та колишньому викладачеві Валентину Морозу

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулося академічне зібрання в межах проєкту «НЕЗАБУТНІ» на пошану світлої пам’яті українського історика, політв’язня, одного із найрадикальніших представників дисидентського руху в УРСР, викладача Луцького педагогічного інституту, уродженця волинського села Холонів, Почесного громадянина Волині Валентина Мороза.

17 Квітня 2024 15:18

Монастир у Жидичині видав книгу спогадів волинянки про сталінські репресії

Холод, голод і Сибір. Дівчинка з Волині Марія Бондарук пізнала пекло сталінського режиму, коли їй було вісім років. У потягу з десятками волинських родин вона їхала на заслання. Днями в Жидичині презентували книгу на основі спогадів маленької Марійки.

14 Квітня 2024 22:48

Бібліотеки Луцької громади отримали понад пів тисячі нових книг

У квітні до бібліотек Луцької міської громади надійшло 619 книг з українських видавництв. Серед цих надходжень – нові видання українських та закордонних письменників.

11 Квітня 2024 21:25

У Луцьку презентують дебютну книгу Олени Пшеничної про війну і старість

«Там, де заходить сонце» – дебютний роман письменниці, але він вже має багато схвальних відгуків читачів та критиків. Тож 20 квітня о 15:00 у соціокультурному просторі «Мистецький» (Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки (Шопена, 11) відбудеться презентація книги та розмова з авторкою.

11 Квітня 2024 06:17

Найдорожчий в історії: перший комікс із Суперменом продали на аукціоні за $6 млн

Комікс створили американські письменники Джеррі Сігел і Джо Шустер. У ньому йдеться про походження Супермена як інопланетної дитини, яку відправили на Землю. Там він знайомиться з коханою Лоїс Лейн. Коли 86 років тому цей номер коміксу видали, він коштував усього 10 центів.

8 Квітня 2024 00:18

Оригінал рукопису про Шерлока Холмса виставлять на аукціон за рекордною ціною

На аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку продадуть цінні листи британського письменника Артура Конан Дойла і єдиний рукописний примірник «Знака чотирьох». Орієнтовна ціна рукопису – $1,2 мільйона.

4 Квітня 2024 00:34

Книжкові клуби, блоги, сімейні читання: як у Луцьку популяризують книгу серед школярів

Станом на квітень 2024 року в Луцьку до мережі бібліотек для дітей входять обласна бібліотека для дітей, центральна міська бібліотека для дітей, чотири міські бібліотеки, шість селищних бібліотек та 11 бібліотек-філій для дітей. У місті також працюють книжкові клуби. Окрім того, читання популяризують блогери.

3 Квітня 2024 09:35

У ВНУ відкрили аудиторію імені Івана Корсака

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки з’явилася нова знакова локація: на факультеті філології та журналістики відкрили аудиторію-музей на честь письменника і журналіста, почесного громадянина Луцька Івана Корсака.

31 Березня 2024 21:23

«Того, шо треба не всякой х***ьой займаться, а жити інтєрєсно». У Луцьку читав свої твори Лесь Подерв’янський. Фото

«Мєсто встрєчі ізмєніть ніззя, бл*дь!» – так анонсували виступ метра української літератури Леся Подерв’янського у Луцьку. Автор читав свої новітні оповідання та класичні твори у розважальному центрі «Промінь».

30 Березня 2024 11:28

«Багато війни, багато любові»: у луцький виш завітала поетеса Тетяна Власова

26 березня відбулася зустріч із поетесою Тетяною Власовою. Локацією заходу став факультет філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки. В аудиторії зібралося чимало студентів і викладачів.

28 Березня 2024 21:57

Перформативне читання і «Люди на каві»: Мар’яна Савка презентувала в Луцьку нову збірку. Фото

Українська письменниця Мар’яна Савка презентувала в Луцьку свою збірку прози «Люди на каві». Зустріч відбулася 26 березня в книгарні-кав’ярні Books and Brew у рамках проєкту «Луцька літературна резиденція «Місто натхнення».

27 Березня 2024 16:41

Система Orphus