USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Оригінал рукопису про Шерлока Холмса виставлять на аукціон за рекордною ціною

4 Квітня 2024 00:34
На аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку продадуть цінні листи британського письменника Артура Конан Дойла і єдиний рукописний примірник «Знака чотирьох». Орієнтовна ціна рукопису – $1,2 мільйона.

Про це пише Бабель із посиланням на CNN.

Сам рукопис надзвичайно охайний. Він містить лише кілька правок редактора щомісячного журналу Lippincottʼs Magazine Джозефа Маршалла Стоддарта щодо американізації орфографії. Ще кілька слів викреслив сам Конан Дойл. Причому всі інші його збережені рукописи, більшість з яких – у музеях, також не мають ознак редагування.

Читати ще: На аукціоні Sotheby’s продали картину Рембрандта майже за $14 мільйонів

«Дойл витрачав багато часу на обдумування, перш ніж записати слова… Але здається, що речення майже одразу формувалися в його голові й переносились на папір», – каже міжнародний спеціаліст аукціонного дому з книг і рукописів Селбі Кіффер.

«Знак чотирьох» – друга повість Конан Дойла про пригоди Шерлока Холмса. Письменник написав її на замовлення Стоддарта, щоб використати популярність першої повісті про детектива «Етюд у багряних тонах». До того ж, тоді Стоддарт попросив і Оскара Уайльда написати знаменитий роман «Портрет Доріана Грея».

Читати ще: На аукціоні за майже $140 мільйонів продали картину Пабло Пікассо «Жінка з годинником»

Журнал Lippincottʼs Magazine опублікував «Знак чотирьох» у 1890 році, і знову пригоди Холмса та доктора Ватсона виявилися надзвичайно популярними серед читачів по обидва боки Атлантики.

На аукціоні продадуть й інші лоти. Зокрема чотири романи, які написав Френсіс Скотт Фіцджеральд. Серед них – примірник «Великого Гетсбі», який Фіцджеральд підписав від свого імені й імені дружини. Його очікувана вартість – $250 тисяч. У продажу також будуть примірники першого видання «Лоліти» Володимира Набокова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus