USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

У Китаї знайшли рештки тапіра і панди, яких принесли в жертву 2 тисячі років тому

23 Серпня 2023 00:16
Китайські археологи знайшли біля імператорської гробниці рештки гігантської панди і тапіра, яких принесли в жертву 2,2 тисячі років тому.

Про це повідомляє Українська правда. Життя.

Скелет тапіра здивував археологів, оскільки знахідка свідчить про те, що ця тварина, яка вже не живе у Китаї, могла мешкати в цьому регіоні в давнину.

Археологи розкопали 23 поховання з давніми жертвоприношеннями тварин біля гробниці імператора Вень, який правив приблизно з 180 р. до н.е. по 157 р. до н.е.

Розкопки проводили дослідники з Інституту археології провінції Шеньсі на чолі з Сонгмей Ху у період з серпня 2021 року по серпень 2022 року.

Результати дослідження вчені опублікували в дослідницькій базі даних China Social Sciences Network.

Окрім скелетів гігантської панди (Ailuropoda melanoleuca) і тапіра, команда знайшла останки гаурів (вид бізонів), тигрів, зелених павичів, яків, золотих кирпатих мавп і такінів (козоподібних істот). Ці види все ще існують у Китаї, але деякі з них – на межі вимирання.

Нині у світі існує п’ять видів тапірів. Новознайдені рештки, ймовірно, належать малайському тапіру (Tapirus indicus), якого ще називають азіатським.

За даними Денверського зоопарку, дорослий малайський тапір може мати довжину від 1,8-2,4 метра і важити 250-320 кілограмів. Дорослі особини мають характерне чорно-біле забарвлення.

На жаль, малайські тапіри перебувають під загрозою зникнення – дорослих особин залишилось менше 2,5 тисяч. У дикій природі цей вид є лише в деяких частинах Південно-Східної Азії, як-от Малайзія і Таїланд.

У давньокитайському мистецтві та старовинних текстах трапляються зображення і згадки тварин, схожих на тапірів. Однак це перший фізичний доказ того, що тапіри колись жили в Китаї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus