USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

У двох громадах на Волині розробили програми для кривдників

17 Травня 2024 07:45
Одним із напрямків державної політики у сфері протидії та запобігання домашньому насильству є робота з кривдниками шляхом проходження програм, які покликані допомогти змінити насильницьку поведінку в приватних стосунках на неагресивну.

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Програму для кривдників можуть застосовувати і в межах притягнення кривдника до адміністративної відповідальності, і в межах притягнення особи до кримінальної відповідальності за злочин, пов’язаний із домашнім насильством.

Під час проходження такої програми кривдник має усвідомити причини виникнення проявів агресії та необхідність відповідального ставлення до своїх вчинків і їх наслідків, а також змінити свої хибні дискримінаційні уявлення про соціальні ролі жінок і чоловіків та не допускати вчинення домашнього насильства в подальшому.

Читати ще: «В жизні все буває. Є такі, що з сокирами гоняться»: у Луцьку пенсіонера судили за домашнє насилля над співмешканкою

Відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», відповідальними за здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству є, серед іншого, органи місцевого самоврядування.

Попри це, прокурори Володимирської окружної прокуратури з'ясували, що в Іваничівській селищній та Литовезькій сільській радах такі програми не розроблені.

Аби виправити становище, прокурори внесли вказівку головам органів місцевого самоврядування з вимогою вжити заходів задля розроблення та затвердження таких програм.

На виконання вказівок програми для кривдників у територіальних громадах розроблено та затверджено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus