USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.22 10.48

Волинський експосадовець, який за звільнення відсудив у держави понад 800 тисяч, вимагає нової виплати

16 Травня 2024 21:08
Колишній посадовець державної виконавчої служби – у суді. Дізнавшись, що раніше суд уже задовольнив його позовні вимоги щодо поновлення на посаді та компенсації за вимушений прогул у розмірі понад 800 тисяч гривень, ексчиновник вирішив продовжити домагатися для себе грошей від держави.

Чому Олександр Куляша вимагає ще понад 50 тисяч гривень та яке рішення ухвалив суд – у сюжеті ТРК «Аверс».

Експосадовець продовжує судитися з управлінням юстиції. Звільнений керівник відділу виконавчої служби у Волинській області Олександр Куляша намагається через судові інстанції домогтися для себе чиновницького портфеля і грошей.

Нагадаємо, судова епопея завдовжки в чотири роки розпочалася з реформи. Вона передбачала ліквідацію територіальних органів Міністерства юстиції і створення замість них міжрегіональних територіальних органів Мін’юсту. Іншими словами, одну держструктуру ліквідовували, а другу – створювали.

Читати ще: Волинянин вимагає компенсації за звільнення з виконавчої служби

Саме в цей час, у 2019 році, керівник відділу примусового виконання рішень Волинського управління юстиції Куляша написав заяву на звільнення. Він був переконаний, що в новій структурі йому запропонують і нову посаду. Втім посаду держслужбовцю не запропонували, тому той пішов шукати для себе чиновницького крісла і грошей у суд. Пан Куляша впевнений, що звільнення було з порушенням процедури, а отже, держава йому заборгувала.

«Фактично, на той час відбулася реорганізація державного органу, тому мала бути зовсім інша процедура звільнення працівників. Відповідно до Кодексу про працю, мала би бути запропонована аналогічна посада, яка відповідала би моїм попереднім функціональним обов’язкам і рівню. Наразі я безробітний», – коментував раніше Олександр Куляша.
Пройшовши через усі судові інстанції, а також ще одну реорганізацію, колишній посадовець таки домігся поновлення на роботі й компенсації за вимушений прогул. А за час судової тяганини компенсації набігло майже мільйон гривень. Однак чиновник вирішив не зупинятися на досягнутому та знову йти до суду – по ухвалення додаткового рішення про стягнення ще понад 50 тисяч гривень.

«Сторона позивача просить ухвалити в справі додаткове рішення про стягнення на користь Куляші Олександра Олександровича витрат на правничу допомогу в розмірі 51 тисячі гривень», – зачитав суддя Волинського окружного адмінсуду Валентин Дмитрук.

Мовляв, захищаючи в судах свої права впродовж чотирьох років, позивач неабияк витратився на послуги адвоката. А він увесь цей час був безробітною людиною, без власного доходу.

Читати ще: Чотири мільйони майже лежали в кишені: волинський експрокурор відсуджує гроші у держпідприємства

На запитання журналістів, на які зараз гроші живе, Олександр Куляша відповів: «У мене дружина працює».

Щодо розміру компенсації на правничу допомогу виникли питання та сумніви й у відповідача, і в судді.

«Ми бачимо, що адвокат виписав паперову квитанцію, яка не містить підпису бухгалтера, підпису касира, що свідчить про штучне збільшення витрат, яких зазнав позивач», – наголосила в суді представниця Міністерства юстиції Ганна Савчук.

«Згідно з усною заявою, яку перед судовими дебатами озвучив представник позивача, зазначено, що розмір судових витрат складає 40 тисяч гривень. Водночас заявлено про суму до стягнення у 51 тисячу гривень. При цьому квитанція містить виправлення в самій сумі. Тобто прописом 51 тисяча, але, очевидно, тут була 31 тисяча, а потім виправлено на п’ятірку», – зауважив суддя Валентин Дмитрук.

Розглянувши всі наявні матеріали в справі, суд ухвалив рішення відмовити в додаткових позовних вимогах колишнього чиновника.

Чи вважає таке рішення Олександр Куляша справедливим стосовно себе, чому, будучи безробітним, обрав недешевого адвоката й чи продовжить ходити судами надалі, журналістам не вдалося дізнатись, адже на судовому засіданні він та його захисник були відсутніми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Радувець Ларіса Показати IP 16 Травня 2024 21:38
А цього бовдура ТЦК не хоче до роботи прилаштувати, він багато людям добра наробив...
Василь. Показати IP 17 Травня 2024 06:19
Вони зовсім знахабніли. Цомусь так не розшуку ухилянта. То зразу гуманиц суд нехай генералом поставить цього хапугк
Читач Показати IP 17 Травня 2024 14:25
Молодець! Не вмієте дотримуватись закону-платіть!
Клава до Читач Показати IP 17 Травня 2024 16:18
якби так всiм платили за порушення, то було б добре....простим людям нi закону, нi компенсацii
ABC до Клава Показати IP 18 Травня 2024 00:38
Бо свої права потрібно знати і вміти відстоювати. А "прості люди" - то стадо, яке бреде туди, куди пастух нагайкою погонить.
Пол Показати IP 18 Травня 2024 08:24
Лопату в зуби і на передову окопи рити, може хоч якусь користь державі принесе! P.S. от чим це ... відрізняється від кацапів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus