USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.22 10.48

У Володимирі попрощались з бойовим медиком Артемом Рудим

16 Травня 2024 16:27
16 травня Володимирська громада провела в останню дорогу полеглого воїна – старшого бойового медика родом з села Заріччя Артема Рудого, якому у липні мало би виповнитись 34 роки.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Молодший сержант загинув 11 травня від вибухової травми, захищаючи свободу та незалежність України на Харківщині.

У храмі Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії зібрались численні рідні, друзі, побратими Артема, аби віддати воїну шану, підтримати матір, яка втратила єдину дитину, обійняти Артемового сина-підлітка, який важко переживає це горе. Було чимало сусідів-зарічанців, які знали Артема як надзвичайно світлу і добру людину.

Отець Євген під час панахиди наголосив на тому, що загиблий був медиком, рятівником: «Він був світлоносним ангелом-охоронцем, оберегом для своїх бойових побратимів, полегшував їхні болі і страждання. Сьогодні, коли наша держава вшановує символ незламності, код нації – нашу українську берегиню-вишиванку, і ми свідчимо цілому світові, що ми українці, ховаємо воїна, який віддав життя за нашу незалежність та національну ідентичність».

Як очільник громади та мешканець села Заріччя, міський голова Ігор Пальонка від імені усієї Володимир-Волинської міської територіальної громади висловив слова співчуття родині та друзям Артема: «Сьогодні спільною молитвою вшановуємо подвиг та пам’ять новітнього Героя. За словами командирів та побратимів, Артем був унікальним, талановитим бойовим медиком, завжди старався робити усе можливе, щоб рятувати життя бійців. Усі ми у великому боргу перед його рідними. Усіх мешканців громади прошу пам’ятати про цю жертву, яку нині несе родина полеглого. Вічна і світла пам’ять Воїну Світла, Герою, який захищав нашу свободу».

Після панахиди містяни коридором шани, навколішки, провели скорботний кортеж, який відправився у напрямку Шистівського кладовища, де і поховали Артема Рудого з усіма військовими почестями.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus