USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Старий Луцьк» у фантастичному матчі одним очком поступився «Рівному» та завершив сезон Суперліги. Фоторепортаж

1 Квітня 2024 08:25
За неймовірної підтримки вболівальників баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» поступився «Рівному» в другому матчі чвертьфіналу плей-оф Суперліги лише одним очком – 90:91. Таким чином лучани завершили для себе сезон, а рівняни вийшли до півфіналу, де очікуватимуть на переможця пари «Прикарпаття-Говерла» – «Київ-Баскет».

У першому матчі в Рівному лучани програли, тому у вчорашній грі їм потрібна була перемога, щоб зрівнювати рахунок у чвертьфінальній серії до двох перемог та переносити її до Рівного. Це розуміли і тренери, і гравці, і вболівальники «Старого Луцька», які заполонили зал ОДЮСШ. Щоправда це розуміли і суперники, в яких, попри переконливу за рахунком перемогу в першій грі, не було жодної недооцінки.
Рахунок відкрив рівнянин Мочалов, йому відповів Джексон. Спочатку команди обмінювалися результативними атаками, але поступово гості почали відриватися у рахунку. Коли Соловйов влучив здалеку і на табло засвітилося 6:14 на користь «Рівного» – Дмитро Чайковський узяв тайм-аут. Відразу після цього Кольченко влучив три, а Джексон – ендван, але на це рівняни відповіли дальніми влучаннями Водолазського та Герасимчука, тож різниця не змінювалися. Тим часом вболівальники гнали обидві команди вперед, емоції зашкалювали – як наслідок, наприкінці чверті між Коцьком та Джойнером виникла штовханина, до якої приєднався і Липовцев. Зрештою усі три отримали по фолу, але це допомогло волинянам розізлитися та скоротити відставання до кінця першої чверті – 24:27.
Друга десятихвилинка розпочалася з дальнього влучання від Мочалова. Невдовзі «трьоха» від Прозапаса та очки Джексона допомогли зрівняти рахунок – 31:31. Однак Соловйов та Тимощук знову повернули «Рівному» перевагу, а «Старий Луцьк» опинився у ролі наздоганяючого. Лучанам знову вдалося наблизитися на відстань 1 очка (38:39). Тим часом у середині чверті Коцько отримав вже четвертий фол, а гості знову пішли у відрив (42:50), після якого лучани взяли черговий тайм-аут. В останній атаці Джексону вдалося влучити три та трішки скоротити відставання перед великою перервою – 49:54.
Кольченко вийшов з роздягальні з дальнім влучанням у кільце рівнян. Тим часом Водолазський отримав четвертий фол, а той же Кольченко – можливість пробити три штрафних. Лідер лучан усі спроби з лінії реалізував та вивів свою команду вперед – 55:54. В середині чверті за рахунку 62:59 рівняни взяли тайм-аут, що допомогло їм зрівняти рахунок – 64:64. Втім своє слово знову сказав Кольченко, який у власному стилі забив три з фолом – 70:68. Тим часом Водолазський та Коцько отримали по п’ятому фолу. «Рівне» не збиралося закінчувати чверть з програшним рахунком: спочатку гості встановили на табло рівні цифри, а Тимощук в останніх атаках забив ще 4 очки – 70:74.
На старті четвертої чверті закинув Сміт, далі відбувся обмін «трьохами» між Прозапасом та Мочаловим. Дальнє влучання від Липовцева та очки Томаса допомогли лучанам скоротити різницю до мінімуму – 82:83. Гості взяли тайм-аут, після якого на майданчику почало відбуватися щось неймовірне. Спочатку Кольченко «трьохою» повернув перевагу «Старому Луцьку» – 85:83. Далі «Рівне» за собою повів Джойнер, забивши 5 очок поспіль – 85:88. Невдовзі Джексон знову скоротив відставання до мінімуму, а неймовірний Кольченко за 21 секунду до фінальної сирени вивів лучан вперед – 90:88. Досвідчений тренер «Рівного» Михайло Переверзій одразу ж взяв тайм-аут. За 12,5 секунд до кінця Джексон сфолив на Джойнері під час трьохочокового кидка, і рівненський американець отримав три кидки з лінії. Він усі реалізував, зробивши рахунок 90:91 на користь «Рівного». «Старий Луцьк» взяв тайм-аут. Під час останньої атаки Кольченко кидав «трьоху» на перемогу, однак не влучив, а Липовцев не зміг забрати підбір – м’яч від нього пішов в аут. Зрештою рівняни «вбили» сім секунд, що залишалися, та святкували вихід до півфіналу плей-оф Суперліги – 90:91.
Таким чином «Старий Луцьк» завершив для себе сезон Суперліги. Найрезультативнішим гравцем матчу став Олександр Кольченко – 27 очок. По одному підбиранню та передачі не вистачило луцькому американцю Маркізу Джексону до тріпл-даблу – 22 очки, 9 підбирань, 9 результативних передач.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
? Показати IP 1 Квітня 2024 09:28
І де стільки на Волині набралося полішуків чорнявих з кучерями ?
А Показати IP 1 Квітня 2024 18:07
Ну який в дупу баскетбол???? Якась наруга над свідомістю....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus