USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волинь першою з регіонів поєднуватиме перспективне і просторове планування

24 Квітня 2024 07:17
Експерти проєкту USAID «ГОВЕРЛА» під час стратегічної сесії «Стратегічні пріоритети розвитку Волині: роль і місце територіальних громад» навчатимуть лідерів громад і регіональну владу поєднувати перспективне і просторове планування. У роботі форуму взяв участь голова обласної ради Григорій Недопад.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Упродовж кількох років команда проєкту «ГОВЕРЛА» є надійним партнером і помічником органів місцевого самоврядування Волині у підвищенні їх ефективності і підзвітності. У цього процесу дві фундаментальні складові, які дають перспективу цільного розвитку територій, – це стратегічне і комплексне просторове планування.

«Перше – це визначення пріоритетних та перспективних цілей, друге – інструменти їх досягнення. Поєднання стратегічного і просторового планування дозволить громадам ефективно розподіляти земельні, природні і матеріальні ресурси, збалансувати соціальні та економічні складові задля сталого розвитку, врахувати потреби громади при плануванні, краще і швидше реагувати на виклики та вирішувати проблеми з урахуванням інтересів і очікувань усіх сторін», – так обґрунтував важливість теми навчання керівник Проєкту USAID «Говерла» Габріель Абрахам.

Читати ще: Волинь стала партнером міжнародного проєкту UCORD

Голова Волиньради Григорій Недопад подякував команді та керівникові проєкту за незмінну і системну консультативну, методологічну і практичну допомогу у розробці стратегії розвитку області загалом і громад зокрема. «Пане Габріелю, невдовзі ви працюватимете вже у центральному офісі USAID, але дозвольте запевнити, що ви назавжди залишитеся великим другом Волині. Широке представництво громад, районів, органів місцевої виконавчої влади на сьогоднішньому форумі свідчить про високу зацікавленість кожного у перспективності розвитку територій, а те, що Волинь першою впроваджуватиме на регіональному рівні поєднання стратегічного і просторового розвитку – чергове свідчення лідерства нашого регіону. Впевнений, що сьогодні будуть напрацьовані цікаві та ефективні ідеї», – висловив сподівання голова обласної ради.

Формувати пропозиції щодо просторового розвитку Волині, гармонізувати їх зі стратегією планування, програмуванням та програмно-цільовим бюджетуванням учасники форуму будуть у дискусійних групах під керівництвом експертів проєкту з місцевого економічного розвитку, стратегічного і просторового планування, надання муніципальних послуг.

Сьогодні також було підсумовано результати конкурсу Проєкту «ГОВЕРЛА» на кращі практики органів місцевого самоврядування. З числа областей-партнерів проєкту Волинь отримала найбільше відзнак. Зокрема: Боратинська територіальна громада – за широку залученість мешканців до управління громадою; Володимирська міська територіальна громада – за найкращі інструменти співпраці місцевої влади з локальним бізнесом; Вишнівська сільська тергромада – за безбар’єрне та інклюзивне середовище.

Читати ще: Волинь і Херсонщина співпрацюватимуть у сфері стратегії розвитку

Окрім того відбулася презентація новоствореної за сприяння Проєкту «ГОВЕРЛА» геоінформаційної системи «Аналітичний портал Волині». Зібрана тут об’ємна база даних – від наявних на певній території ресурсів до демографічних показників – дає можливість в реальному часі відслідковувати та аналізувати інформацію потенційним внутрішнім і зовнішнім інвесторам. Що, без сумніву, дає регіону перевагу у прозорих правилах залучення інвестицій та інновацій для розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
психіатр Показати IP 24 Квітня 2024 07:41
це крок в майбутнє котре ми не побачимо
Нема на то ради ! Показати IP 24 Квітня 2024 10:15
Про яку стратегію перспективного планування можна говорити, якщо в штаті управління архітектури і містобудування відсутні спеціалісти з архітектурною освітою ! Адміністрація всупереч вимог законодавства призначила керівний склад управління з людей, які взагалі і близько не мають відношення до архітектури , . Якщо експерти USAID про це знають, то який результат від такої роботи можна очікувати? Просто освоїли грантові кошти, проконсультували таких спеціалістів, залишили методички і прозвітували про виконану роботу. А хто буде ту роботу виконувати? Так не розбудовують Україну !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus