USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Австрії за 30 млн євро продали картину Густава Клімта, зниклу 100 років тому

25 Квітня 2024 23:33
Картину художника Густава Клімта – незакінчений «Портрет фройляйн Лізер», яку близько сотні років вважали загубленою, продано на аукціоні у Відні за 30 млн євро.

Частина цієї суми відійде спадкоємцям сім’ї єврейських промисловців, передає Бі-бі-сі. Саме сім’я єврейських промисловців замовила цей портрет Клімту 1917 року – за рік до його смерті. Востаннє картину бачили в 1925 році.

В аукціонному домі im Kinsky розповіли, що картина загубилася до Другої світової війни і розграбування нацистами майна євреїв. Хто був останнім власником і продав картину, не розголошується.

Як пояснив виданню представник аукціонного дому, спадкоємці отримали частку виручених за портрет грошей згідно з Вашингтонськими принципами – міжнародною угодою про повернення відібраних нацистами цінностей нащадкам законних власників.

Читати ще: Картину Ван Гога в Нідерландах продали за понад 4,5 мільйона євро

Про те, що незакінчена картина знайшлася і буде виставлена на аукціон, аукціонний дім im Kinski оголосив у січні цього року.

Фахівці й нині сперечаються, хто зображений на картині, і яка доля спіткала дівчину за часів Голокосту. Мистецтвознавці Тобіас Наттер і Альфред Вайдингер схиляються до думки, що це портрет Маргарети Констанції Лізер, дочки промисловця Адольфа Лізера. А за версією аукціонного дому im Kinsky, на картині може бути одна з його племінниць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus