USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Договори між НСЗУ та аптеками за програмою «Доступні ліки» укладатимуть на довгостроковий період

5 Травня 2024 18:16
З 1 грудня 2024 року Національна служба здоров’я України (НСЗУ) може укладати договори про реімбурсацію із суб’єктами господарювання на довгостроковий період (понад 12 місяців) за умови виконання пунктів договору, а не на рік, як це було раніше.

Відповідні зміни Кабінет Міністрів України вніс до постанов від 27 лютого 2019 року № 136 та від 28 липня 2021 року № 854, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Також врегулювали відпуск паперових рецептів на лікарські засоби та медичні вироби на територіях бойових дій та тимчасово окупованих територіях, які підлягають реімбурсації за програмою медичних гарантій.

Читати ще: Деякі препарати можна отримати безкоштовно: голова НСЗУ розповіла волинянам про програму «Доступні ліки»

Доступ до ліків для людей, що проживають у прифронтових областях, – один із пріоритетних напрямів роботи МОЗ.

Тож, у випадку відсутності технічної можливості вносити дані в ЕСОЗ, структурним підрозділам аптечного закладу, що знаходяться на території бойових дій або окупованій території, надається можливість відпускати ліки та медвироби за паперовими рецептами (виключно за місцем розташування структурних підрозділів на вказаних територіях).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus