USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Повідомили, чи діятиме на Волині на Великдень комендантська година

2 Травня 2024 15:19
На Волині у Великодню ніч комендантська година триватиме як зазвичай: з 00:00 до 05:00 год. Водночас під час її дії можна перебувати у храмах. А знаходитися на вулицях чи в інших громадських місцях під час комендантської години – заборонено.

Про це повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко.

«Цьогоріч ми втретє зустрічаємо Великдень в умовах воєнного стану. Втім, війна не забрала у нас віру в світло, що перемагає темряву, та щиру молитву за своїх рідних. Тож похід до храму у Великодню ніч – це важлива та непорушна традиція для кожного християнина, – зазначив очільник області. – Однак, у такі дні потрібно пам’ятати про безпекові заходи в умовах воєнного стану».

Читати ще: Як відбуватимуться богослужіння у храмах Луцька на Страсний тиждень та Великдень. Розклад

Тож у Великодню ніч необхідно дотримуватися комендантської години, мати при собі документи, що посвідчують особу, а в разі повітряної тривоги – прямувати в укриття.

Нагадаємо, у Луцьку 3 травня відбудеться загальноміський страсний хід священників та вірян Волинської єпархії ПЦУ.

Читати ще: Великдень у воєнний час: як святитимуть паску в луцькому соборі

Окрім того, поліція продовжуватиме слідкувати за дотриманням правопорядку. Зокрема, буде забезпечено публічну безпеку і біля культових споруд.

Аналогічно нестимуть службу і волинські поліцейські по області. Вони, за потреби, проводитимуть профілактичні та роз’яснювальні бесіди з громадянами, ставитимуться з порозумінням до ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Богдан Показати IP 2 Травня 2024 15:41
Ідіотизм на марші... Нащо людей маринувати в церкві 1,5 години, якщо служба може закінчитися у 03:30?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus