USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Зеленський звільнив керівника департаменту СБУ Вітюка після інциденту з повісткою журналісту-розслідувачу

1 Травня 2024 20:40
Президент України Володимир Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

Про це йдеться в указі глави держави № 257/2024 від 1 травня 2024 року, передає УНІАН.

«Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України», – йдеться в указі.

Причина звільнення не уточнюється.

Раніше Вітюка було відсторонено від виконання посадових обов’язків на час перевірки інформації, оприлюдненої журналістами «Слідство-інфо», про купівлю його дружиною квартири преміум-класу на Печерську в Києві за понад 25 мільйонів.

Водночас, за рішенням голови СБУ Василя Малюка, на час проведення перевірок Вітюк мав проходити службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО «А».

У розслідуванні «Слідства.Інфо» йшлося про майно сім’ї керівника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка. Журналіст Шульгат з’ясував, що дружина посадовця Юлія під час повномасштабної війни купила квартиру преміум-класу на Печерську в Києві за понад 25 мільйонів. Вітюку журналісти надіслали запитання щодо люксового майна, а натомість отримали у відповідь повістку Шульгату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus