USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

На Волині власники нерухомості поповнили місцеві бюджети на понад 47 мільйонів

30 Квітня 2024 06:15
Протягом першого кварталу 2024 року власники нерухомості, що підлягає оподаткуванню, сплатили до місцевих бюджетів Волині 47,1 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Нині надходження громад Волині від оподаткування нерухомості, якою володіють юридичні та фізичні особи, на 40 відсотків перевищують минулорічні показники, повідомили у ГУ ДПС у Волинській області.

Оскільки саме зараз відбувається нарахування майнових податків і триває процес вручення податкових повідомлень-рішень про нараховану суму податку на нерухомість громадянам, у податковій службі просять усіх власників нерухомого майна відповідально поставитися до виконання податкових зобов’язань.

Нагадаємо, що кожен власник нерухомості має право на звірку з органами ДПС щодо нарахованої суми податку та відображення у базах даних інформації про належне майно. Таку звірку можна провести в Центрі обслуговування платників.

Читати ще: Громади Волині залучили майже 400 мільйонів гривень єдиного податку

Втім, більш зручний варіант – отримати ключ електронного цифрового підпису, зареєструватися в Електронному кабінеті та в режимі онлайн дізнаватися про нараховані податкові платежі, – рекомендують у податковій службі.

Якщо ж з’ясуєте, що у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення.

У податковій службі наголошують, що сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування.Лише за умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та потреб оборони.

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus