USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині 20 шкільних психологів навчатимуть арт-практикам у роботі з дітьми, які у стресі від війни

11 Квітня 2024 07:14
Упродовж чотирьох днів, з 11 по 14 квітня, команда професійних арт-терапевтів, коучів та психологів благодійного фонду «Сучасна Україна» та ГО «Пятерня» ділитимуться знаннями та досвідом із психологами закладів загальної середньої освіти щодо роботи з дітьми, які живуть в умовах стресу через війну в Україні.

Учасники з’їдуться в Інтеграційний центр «Замлиння», що у Вишнівській громаді Ковельського району. Серед учасників – 20 шкільних психологів з Луцька, Ковеля, Володимира та сільських шкіл з усіх районів Волині.

У рамках навчального ретриту шкільні психологи зможуть підвищити власну кваліфікацію в роботі з арт-терапевтичними техніками, познайомляться із сучасними особливостями діагностування і корекційної роботи зі стресами, емоційним вигоранням, депресіями у дітей, загальною практикою діагностики їхніх психоемоційних станів. Крім того, психологи матимуть нагоду попрактикувати техніки тілесно-орієнтованої терапії, звукової терапії, казкотерапії та пізнати особливості роботи з метафоричними картами.

Читати ще: Будь-яка допомога має починатися в громаді: як на Волині працюють координатори програми ментального здоров’я

За підсумками успішного навчання учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації, а також грошові сертифікати для придбання арт-терапевтичних матеріалів і літератури, якою зможуть користуватись, впроваджуючи отримані знання у своїх школах в роботі з постраждалими та психологічно травмованими дітьми.

Фінансові витрати для участі всіх учасників покриваються коштом організатора – благодійної організації «Благодійний фонд «Сучасна Україна».

До слова, фінанси на проведення ретриту фонд отримав від продажу лімітованої колекційної марки «Портрет Лесі Українки» з автографом автора – французького художника-мураліста Крістіана Гемі. Митець відомий своїми артоб’єктами на зруйнованих окупантами будівлях в Києві, Бородянці, Ірпені та Гостомелі. Для створення проморолика для французької аудиторії благодійний фонд відзняв ролик у Будинку Лесі Українки за участі відомої блогерки та науковиці Музею видатних діячів української культури Іванни Яковенко в образі Лесі Українки, яка стала популярною в мережі завдяки схожості з поетесою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus