USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12
Популярне

Вчені з'ясували, як збільшити тривалість людського життя до 150 років

Переглянули: 232

Як зазначають науковці, тривалість життя людини зумовлена чисельними факторами, які впливають на довголіття. Серед них – харчування, психологічний стан та, безумовно, спосіб життя.

Сьогодні 00:18

Вчені виявили причину смертельних тромбів, пов'язаних із вакцинами J&J та AstraZeneca

Переглянули: 207

Згідно з результатами дослідження, вакцини на основі аденовірусу, як-от J&J та AstraZeneca, містять компонент, який у генетично схильних людей може спровокувати вироблення незвично структурованих антитіл проти білка, залученого до згортання крові. Дослідники планують ідентифікувати цей компонент і спробувати видалити його за допомогою генної інженерії.

Сьогодні 06:19

17 травня: свята, події, факти. Міжнародний день віртуальних помічників та День горіха

Переглянули: 123

Сьогодні відзначають Всесвітній день інформаційної спільноти, Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертонією, День пульмонолога, Всесвітній день інтернету, Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства, День горіха, День видів, що зникають, Міжнародний день віртуальних помічників, Міжнародний день боротьби з гомофобією, трансфобією і біфобією, Міжнародний день телефону довіри для дітей, Всесвітній день обізнаності про нейрофіброматоз.

Сьогодні 00:00

Обертається навколо зорі, яка «світитиме довше за Сонце»: вчені виявили нову планету

Переглянули: 65

Команда дослідників з університетів Бельгії, Берна (Швейцарія), Бірмінгема та Кембриджа (Англія) і штату Массачусетс (США) відкрила нову екзопланету Speculoos-3b, яка обертається навколо ультрахолодної червоної карликової зірки.

Сьогодні 00:40

Сім років позбавлення волі: волинянина всьоме судили за грабіж

Переглянули: 54

Удень 9 жовтня 2023 року шість разів до того судимий чоловік на автостанції на вулиці Конякіна в Луцьку викрав у потерпілого 20500 гривень. Дії зловмисника було викрито, він викинув гроші та намагався утекти, проте його затримали небайдужі громадяни.

Сьогодні 06:47

Овочі, яйця та гречка подешевшали: як змінилися ціни в Україні за місяць

Переглянули: 49

В Україні продовжується зниження цін на овочі торішнього врожаю. Також дешевшають гречані крупи, і особливо сильно – яйця.

Сьогодні 07:17

У двох громадах на Волині розробили програми для кривдників

Переглянули: 37

Одним із напрямків державної політики у сфері протидії та запобігання домашньому насильству є робота з кривдниками шляхом проходження програм, які покликані допомогти змінити насильницьку поведінку в приватних стосунках на неагресивну. Програму для кривдників можуть застосовувати і в межах притягнення кривдника до адміністративної відповідальності, і в межах притягнення особи до кримінальної відповідальності за злочин, пов’язаний із домашнім насильством.

Сьогодні 07:45

У Луцьку місцева журналістка презентувала книгу про багатогранність української жінки

Переглянули: 27

У Луцьку в книгарні «Є» відбулася презентація книги «Щит із неба». Її автор – Олеся Максимець, місцева журналістка, яка у вільний час цікавиться історією. Особливо, ХІХ–ХХ століттями, які для нашого народу були багатими на різні події.

Сьогодні 08:08

Під час нічної атаки ворога збито всі 20 «Шахедів», – Генштаб

Переглянули: 2

У ніч на 17 травня ворог атакував Укаїну двадцятьма ударними БПЛА типу Shahed із районів Приморсько-Ахтарська та Курська. Усі було збито в межах Харківської, Полтавської, Вінницької, Одеської та Миколаївської областей.

Сьогодні 08:25

Система Orphus