USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

На доставку газу: волинським споживачам знову пропонують підписувати заяви-приєднання

20 Грудня 2023 08:11
Волинські газовики хочуть, аби споживачі блакитного палива знову підписували заяву-приєднання і платили за доставку газу. Після того як «Волиньгаз» перейшов під контроль держави, обласна філія газових мереж ставить волинян перед фактом: із грудневими платіжками їм на підпис надішлють заяву-приєднання. Хоч нещодавно суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко визнав платіжки за доставку газу незаконними.

«Волиньгаз» став державним, але для споживачів блакитного палива нічого не змінилося. Газовики хочуть, аби люди знову підписували заяву-приєднання і платили не тільки за спожитий газ, а й за його доставку, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Скоро листоноші доставлять паперові квитанції за розподіл газу у грудні споживачам Волинської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України». Платіжка за грудень міститиме на внутрішньому боці документа заяву-приєднання, на основі якої національний оператор ГРМ укладає з абонентами офіційну угоду про розподіл газу», – повідомляє Волинська філія «Газмережі».

При цьому газовики кажуть, що договір публічний, однаковий для всіх і двостороннього підписання не потребує – достатньо лише заяви. Хоч нещодавно волинський суддя Віталій Ковтуненко встановив, що платіжки за доставку газу незаконні. Одним з аргументів судді було саме те, що суду не надали договір, на якому був би підпис споживача.

Читати ще: Хотіли стягнути борг за доставку газу: суд відхилив позов проти волинянки

Під дописом пресслужби волинської філії газорозподільних мереж волиняни залишили коментарі із запитаннями.

Ось цей, наприклад, уже видалено: «А на сьогодні нова фірма по доставці газу – Волинська філія «Газових мереж» зі статутним фондом 100 гривень. Виникає запитання: а хто ж то і по яких документах газові мережі Волинської області передав чи продав, чи здав в оренду оцій новій фірмочці? А чи проводилася перед передачею мереж їх повна інвентаризація? А чи є і хто його підписав акт інвентаризації? А як бути з тими мережами, які будували за власні кошти жителів? Це ж їхня приватна власність! То хто вкрав цю приватну власність у громадян?»
Читати ще: «Волиньгаз» перейшов під контроль держави, але судиться з «Газтек». Чи чекати змін у платіжках

Журналісти зателефонували в контакт-центр. Спочатку працівниця взагалі кинула слухавку. Потім друга співробітниця не змогла відповісти на низку запитань, які цікавили репортерку. Згодом із контакт-центру «Нафтогазу» журналістку переключили на волинську філію, але ніхто так і не відповів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Луч Показати IP 20 Грудня 2023 09:21
Напишіть , яка доля Короті! Як його покарали?
Хммм Показати IP 20 Грудня 2023 10:08
А якщо не підписати що тоді буде? Перестануть постачати газ?
Правда Показати IP 20 Грудня 2023 10:12
Яка ще заява приєднання.Що за маразм, як і у фірташівців був.Продавець газу(товару) і покупець працюють виключно на договірних засадах.як і продавець-покупець електроенергії.Все інше просто маячня і потім шантаж.Готуйте договори!
скептик Показати IP 20 Грудня 2023 12:20
"Волинська філія «Газових мереж» зі статутним фондом 100 гривень". смотрящій з офісу президента
Олег Показати IP 20 Грудня 2023 12:23
Ще потрібно визнати не законними платіжки за тепло в літку . Також маразм , бо зимою люди меньше не платять . Дурять людей як тільки можна , різні схеми придумують , як обібрати , до нитки .
Смерть москалям Показати IP 21 Грудня 2023 03:01
Якого милого люди повинні платити за транспортування чужого газу по трубі коли ним не користуються.Чий газ нехай той і платить за його зберігання і праспортування!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus