USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Звільнені з ув'язнення російські опозиціонери закликали Захід зняти санкції з «простих росіян»

Сьогодні 08:38
Російські опозиціонери, яких передали країнам Заходу в рамках нещодавнього обміну, заявили, що країни заходу повинні зняти санкції з Росії, які шкодять життю «простих росіян».

Як передає ТСН, під час пресконференції Бонні вони заявили, що санкції потрібно направляти проти режиму Путіна, але не проти росіян.

Обміняний Володимир Кара-Мурза розповів, що раніше займався репрезентацією Росії на міжнародному рівні. Зокрема, працював над просуванням законів імені Магнітського в кількох країнах (ініціативи, які передбачають санкції проти російських чиновників, пов’язаних зі смертю російського адвоката Сергія Магнітського).

Опозиціонер поскаржився, що тепер санкції Заходу спрямовані «не проти режиму диктатора Володимира Путіна», а нібито «проти всіх росіян». На його погляд, це «несправедливо».

Читати ще: Молдова видворяє російського дипломата на тлі шпигунської справи

«Я бачу основний акцент своєї діяльності у міжнародній площині, щоб нагадувати людям у демократичних країнах, що Росія та Путін це не одне й те саме. Санкції мають бути спрямовані на злочинців та режим Путіна, а не на громадян Російської Федерації за принципом громадянства», – заявив він.

Його підтримав інший звільнений росіянин Андрій Пивоваров.

«Я прошу західні країни простягнути руку росіянам: якщо послабити санкції для простих людей, вони зрозуміють, що живуть погано не тому, що Захід зіпсував їм життя», – заявив він.

Як відомо, 1 серпня в Туреччині відбувся наймасштабний з часів Холодної війни обмін ув’язненими між РФ і Заходом – фактично західних в’язнів і російських опозиціонерів віддали за російських шпигунів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus