USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Молдова видворяє російського дипломата на тлі шпигунської справи

Сьогодні 14:12
Міністерство закордонних справ Молдови у четвер, 1 серпня, оголосило співробітника посольства Росії персоною нон ґрата на тлі шпигунської справи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Рішення про видворення було прийнято в результаті проведених заходів, які дозволили зібрати інформацію та докази того, що російський дипломат здійснював на території Молдови діяльність, несумісну з дипломатичним статусом», – зазначили в МЗС.

У відомстві також додали, що оголошений персоною нон ґрата співробітник російського посольства повинен найближчим часом залишити територію країни.

Читати ще: У Молдові поліція розкрила схему незаконної міграції з України

У четвер вранці до МЗС Молдови був викликаний посол Росії у Кишиневі Олег Васнецов, якому була передана відповідна нота.

Учора Прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю та в особливих справах Молдови підтвердила затримання двох людей, серед яких співробітник парламенту, за підозрою у державній зраді на користь Росії.

Передбачається, що обох підозрюваних завербував помічник військового аташе при посольстві Росії в Кишиневі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus