USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

ЗСУ збили 8 із 9 дронів і знищили 1190 військових

Сьогодні 09:10
У ніч проти 25 серпня російські війська атакували Україну ракетами та ударними дронами типу Shahed. Українська протиповітряна оборона збила майже всі «шахеди», а більшість ракет не долетіли до своїх цілей.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Так, окупанти запустили одну крилату ракету «Іскандер-К» та балістичну «Іскандер-М» з Воронезької та Ростовської областей. Окрім цього, окупанти вдарили шістьма керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Курської та Бєлгородської областей, а також 9 «шахедами».

Під ворожим вогнем опинилися Харківщина, Чернігівщина, Сумщина та Донеччина. Українська протиповітряна оборона змогла знищити 8 з 9 «шахедів» у межах Миколаївської області. А більшість ракет, які запустили росіяни, не долетіли до цілей.

Загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 24 серпня 2024 року становлять близько 607 тисяч 6680 осіб, зокрема 1190 осіб – за останню добу, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Читати ще: «Першим ділом викопаю мамі картоплю»: волинський нацгвардієць про повернення з фронту

Також Сили оборони України знищили 8547 (+5) російських танків, бойових броньованих машин – 16 631 (+11) од, артилерійських систем – 17396 (+47) од, РСЗВ – 1171 (+2) од, засоби ППО – 936 (+1) од, літаків – 367 (+0) од, гелікоптерів – 328 (+0) од, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 14095 (+31), крилаті ракети ‒ 2444 (+0), кораблі /катери – 28 (+0) од, підводні човни – 1 (+0) од, автомобільної техніки та автоцистерн – 23475 (+92) од, спеціальна техніка – 2928 (+17) од.

Протягом минулої доби зафіксовано 160 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація була на Покровському напрямку.

За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ударів 15 ракетами та 95 авіаударів, скинувши 127 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4800 обстрілів, з них 143 – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів у районах населених пунктів Свеса, Первомайське, Дружба, Катеринівка, Юнаківка, Кіндратівка, Велика Писарівка Сумської області; Гоптівка, Козача Лопань, Петропавлівка Харківської області; Часів Яр, Диліївка, Щербинівка, Залізне, Дружба, Торецьк, Олександро-Шультине, Мемрик, Олександропіль, Мирноград, Воздвиженка, Долинівка, Вугледар, Костянтинівка, Роздольне, Велика Новосілка Донецької області; Лобкове, П’ятихатки, Новоандріївка Запорізької області; Новотягинка, Бургунка, Томарине, Зміївка Херсонської області.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника. Крім цього, уразили пункт управління, чотири артилерійські системи, дві РЛС, дві системи дистанційного мінування та склад боєприпасів.

На Харківському напрямку точилися три бої поблизу Глибокого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ворог атакував 14 разів. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Новоселівки, Стельмахівки, Синьківки та Глушківки.

На Лиманському напрямку також відбулося 14 боєзіткнень біля Дружелюбівки, Макіївки, Новосадового, Невського та Діброви.

На Сіверському напрямку відбулося дев’ять бойових зіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Білогорівки, Виїмки та Спірного.

На Краматорському напрямку росіяни атакували 19 разів біля Ступочок, Часового Яру, Калинівки, Григорівки, Предтечиного.

На Торецькому напрямку точилося 14 боїв неподалік Неліпівки, Торецька, Нью-Йорка та Диліївки.

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 58 ворожих штурмових дій, зокрема, в районах населених пунктів Воздвиженка, Калинове, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Птиче, Новогродівка. Найбільша концентрація атак була біля Новогродівки та Калинового.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 18 атак противника поблизу Карлівки, Георгіївки, Михайлівки, Красногорівки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку російські загарбники вісім разів наступали у бік Водяного, Вугледару та Катеринівки. Успіху не мали.

На Оріхівському напрямку відбулося три боєзіткнення неподалік Новоандріївки та Щербаків.

На Гуляйпільському та Придніпровському напрямках обстановка без особливих змін. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога – не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території рф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus