USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Зеленський візьме участь у саміті G7 «онлайн або особисто», – ОП

3 Червня 2024 17:27
Речник президента України Сергій Никифоров підтвердив, що Володимир Зеленський візьме участь у саміті G7 в Італії, який відбудеться 13 – 15 червня, це може бути безпосередньо особиста, або онлайн присутність.

Про це пише Європейська правда з посиланням на Суспільне.

За словами речника, Зеленський братиме участь або онлайн, або особисто. Він додав, що зі США, які братимуть участь у саміті, Зеленський має намір обговорити подальше нарощування оборонної підтримки, розвиток коаліції західних винищувачів і кроки задля прискорення постачання F-16.

«Це без сумнівів. G7 є нашими основними партнерами. Ми говоритимемо з ними про ключові теми наших відносин, включно з діалогами у двосторонніх форматах із державами «сімки», – сказав він.

Читати ще: Понад 100 країн візьмуть участь в Глобальному саміті миру, – Зеленський

Також однією з ключових тем стане посилення української ППО додатковими системами та ракетами до них.

За словами Никифорова, це також було предметом обговорення між Зеленським та міністром оборони США Ллойдом Остіном на конференції «Шангрі-Ла» у Сінгапурі.

«Ця тема була основною. Зараз триває активна робота, щоб системи ППО надходили в Україну. Очікуємо публічних позитивних рішень уже найближчим часом», – розповів він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus