USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Понад 100 країн візьмуть участь в Глобальному саміті миру, – Зеленський

2 Червня 2024 15:48
Участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії вже підтвердили 106 країн світу. Зокрема, на саміт приїдуть 70-75 лідерів держав.

Про це під час спілкування з представниками ЗМІ на полях конференції «Діалог Шангрі-Ла» розповів Президент, передає Gazeta.ua.

За його словами, підтвердили свою участь у саміті також Сполучені Штати Америки. Однак поки невідомо, чи приїде президент Джо Байден.

«Але в будь-якому випадку, думаю, що у нас є шанс, що президент буде. Головне, що США підтвердили участь на найвищому рівні. Що стосується Китаю, то він не підтвердив свою участь на будь-якому рівні», – сказав Зеленський.

Читати ще: Зеленський зустрівся з очільником Пентагону: про що говорили

За його словами, США нині мають контакти з деякими державами та заохочують їх брати участь у Саміті миру. Натомість Китай працює над тим, щоб країни не приїжджали на саміт.

Зеленський також додав, що Україна запросила на саміт миру і Палестину, й Ізраїль.

«Ми запросили всі країни на наш саміт. Ми готові чути кожну думку. Не запрошеними були представники Росії», – зазначив Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus