USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Зеленський презентував винищувачі F-16 в українському небі

Сьогодні 18:47
Під час урочистостей до Дня Повітряних сил ЗСУ Президент Володимир Зеленський презентував винищувачі F-16 в українському небі, наголосивши на початку нового етапу у розвитку ПС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз новий етап в розвитку Повітряних сил ЗСУ України. Ми багато зробили для того, щоб українські Повітряні сили перейшли на новий стандарт авіації, на західну бойову авіацію. Від початку цієї війни ми говорили з партнерами про те, що необхідно закрити українське небо від російських ракет, від російських літаків. Ми провели сотні зустрічей та перемовин, щоб зміцнити можливості нашої авіації,.. ППО, наших Сил оборони. Ми часто чули у відповідь «це неможливо». Але ...ми зробили можливим те, що було нашою амбіцією, нашою оборонною потребою, а тепер це дійсно реальність, реальність у нашому небі – F-16 в Україні», – заявив Зеленський.
Він подякував українським пілотам, які опановують нові літаки, та міжнародним партнерам.

«Дякую партнерам, які справді дієво допомагають із F-16, і першим державам, які акцептували наш запит про надання літаків. Дякую, Данія, Нідерланди, США і всі наші партнери. Ми цінуємо вашу підтримку», – зазначив Зеленський, додавши, що всі ці кроки наближають перемогу України у війні.

Також Президент повідомив, що Україна очікує на додаткові літаки F-16.

«Я не можу поки що детально вам сказати, які саме завдання будуть або вже виконували наші перші літаки F-16, не маю право це коментувати... Поки що та кількість літаків, кількість пілотів, які вже навчені, – цього ще не достатньо. Позитив є в тому, що ми очікуємо додаткові F-16, а наші хлопці, багато хлопців, зараз навчаються», – заявив Зеленський.

Читати ще: День Повітряних сил по-футбольному: у Луцьку на турнірі змагаються вісім команд. Фото

Під час заходу присутні та представники ЗМІ мали нагоду побачити F-16 як на землі, так і в небі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Забанений Показати IP Сьогодні 19:45
Ахаха,вже були "святi": джевелiн,Абрамс,Леопарди,бредлi,вампiри i т.д. i т.п. ну ну тепер f16.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus