USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

День Повітряних сил по-футбольному: у Луцьку на турнірі змагаються вісім команд. Фото

Сьогодні 16:23
У Луцьку стартував мініфутбольний турнір, присвячений Дню Повітряних сил ЗСУ, що відзначають щорічно 4 серпня. На майданчиках Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою зібралися вісім колективів.

Змагання влаштували з ініціативи командування військової частини А0959 за підтримки влади області та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Серед учасників: Управління СБУ Волині, Управління патрульної поліції, Національна гвардія, ГУ Нацполіції Волині, ГУ ДСНС Волині, 6-й прикордонний Волинський загін, команда «Грифон» військової частини А0959, колектив ветеранів волинського футболу.
Читати ще: Фаворит забрав трофей: у Луцьку визначили переможця турніру з футболу серед дітей. Фото

Формат турніру передбачав груповий етап та ігри за підсумкові місця. Матчі тривають по 26 хвилин. Під час заходу також збирають кошти для військових у спеціальну скриньку з донатами.
«На майданчиках Військового ліцею влаштували турнір, приурочений Дню Повітряних сил ЗСУ та на підтримку військовослужбовців. Запросили команди силових структур. Хлопці зібралися, щоби пограти, відпочити морально. Хочу побажати, щоб таких турнірів було більше», – відзначив начальник фізичної підготовки і спорту військової частини А0959, підполковник Руслан Бродовський.
Заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт привітав усіх військовослужбовців Повітряних сил – і чинних авіаторів, і ветеранів.

«Хочу подякувати кожному військовому за згуртованість, професіоналізм, героїзм і мужність. Дякую вам за командну роботу, яка дозволяє сьогодні закривати наше небо, убезпечити життя мирного населення в районах, де немає бойових дій. Відзначу, що авіація – це не лише льотний склад, а й інженери, зв’язківці, технічні працівники. Усі разом вони команда, яка працює на результат. Нехай кожен зліт завершується легкою посадкою», – звернувся Григорій Пустовіт.
Як зауважила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, завдяки військовим у місті є можливість проводити змагання. З її слів, воїни, ризикуючи життям, виконують завдання із захисту нашої території, тому вони заслуговують на спортивні вихідні.

«Кожен військовий – уже герой для нас, людей, які в тилу. Але вони не тільки захищають країну, а і власним прикладом показують здоровий спосіб життя, займаючись спортом. З 2014-го року і з перших днів повномасштабного вторгнення Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає Силам оборони. Ми радо долучилися до мініфутбольних змагань, адже розуміємо, що кожен із воїнів має свої вподобання, зокрема і спортивні, і хоче відчувати повсякденне життя. Такі моменти допомагають їм розслабитися і відволіктися», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: Біля Луцька на футбольному турнірі змагалися 29 команд: хто переміг. Фото

Після відкриття турніру команди розпочали боротьбу за нагороди. У перших матчах ДСНС перемогла Нацполіцію з рахунком 4:0, «Грифон» та 6-й прикордонний загін зіграли в результативну нічию 3:3, а УСБУ Волині переграло Нацгвардію – 5:4. Переможця визначать наприкінці дня.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus