USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Зеленський показав українську ракету-дрон «Паляниця»

Сьогодні 12:32
Розробку української далекобійної ракети-дрон «Паляниця» завершили за 1,5 року, в межах її дії знаходяться кілька десятків російських військових аеродромів.

Про це повідомив Володимир Зеленський:

«За два з половиною роки повномасштабної війни Росія випустила по Україні близько 10 тисяч ракет різних типів і більш ніж 33 тисячі КАБів. Зупинити атаки на наші міста можна ударами по носіях цього озброєння – російських літаках на військових аеродромах.

Вчора відбулось перше успішне бойове застосування нашої нової зброї – української далекобійної ракети-дрона «Паляниця». Розробленої власними силами, щоб знищити наступальний потенціал ворога.

Ракет-дронів ставатиме більше, як стало більше наших далекобійних ударних дронів, результати яких ми бачимо майже щодня».

У відео, яке опублікував президент, відзначають, що один із найефективніших способів протистояти російським ракетним обстрілам – бити по носіях цього озброєння – російських військових аеродромах.

Читати ще: ЗСУ збили 8 із 9 дронів і знищили 1190 військових

Однак, союзники не дозволяють використовувати для цього своє озброєння.

Тож Україна запустила грантову програму для приватних ракетних проєктів, інвестувала в державні конструкторські бюро і провела дерегуляцію для стимуляції цієї галузі і «Паляниця» це перший результат цих зусиль.

Майже вся інформація про ракету засекречена. В межах дії ракети-дрону два десятки російських військових аеродромів.

«Паляниця» буде запускатися із наземної платформи. Двигун – турбореактивний. Вартість ракети дрона набагато нижча аналогів і робота щодо здешевлення та збільшення виробництва триває.

У відео йдеться, що завдання «Паляниці» – «захистити мирне населення, знищивши наступальний потенціал ворога. І зробити це на його території».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP Сьогодні 14:09
З назвою фантазія зашкалила. Ще б хлібиною назвали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus