USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Зеленський: Можемо спробувати завершити гарячу стадію війни до кінця року

Сьогодні 19:16
Президент Володимир Зеленський вважає, що за умови об’єднаності та слідування формату Саміту миру можна спробувати завершити гарячу стадію російсько-української війни до кінця цього року.

Про це український лідер сказав під час інтерв’ю BBC, пише Укрінформ.

«Я вважаю, що якщо ми будемо об’єднані і будемо йти, наприклад, по формату Саміту миру, ми можемо закінчити гарячу стадію війни. Ми можемо спробувати це зробити до кінця цього року», – сказав Зеленський.

Він розповів про наміри розробити план завершення гарячої стадії війни, зауваживши, що в разі досягнення кінцевої мети плану це буде «дуже правильно і дуже сильно». Однак, на думку Президента, успіх у цьому питанні залежить також від об’єднаності з іноземними партнерами. Він зауважив, що потім успіх залежатиме від тиску партнерів на Росію – щоб вона «погодилася сідати і думати про закінчення війни».

Читати ще: Трамп не має гадки, як закінчити війну в Україні, – ексрадник

«Це не значить, що треба відвоювати силою усі (українські – ред.) території. Я вважаю, що сила дипломатії може допомогти», – сказав Зеленський, додавши, що послаблення Росії на полі бою поставить Україну в сильнішу позицію за столом переговорів.

На думку українського Президента, шляхом здійснення тиску на РФ можна домовитися про врегулювання війни і в дипломатичний спосіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus