USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

Затримана в Австралії російська шпигунка працювала на підсанкційну військову компанію

Сьогодні 18:35
Австралійка російського походження Кіра Корольова, затримана у липні в Австралії у справі про шпигунство, працювала на підсанкційну російську військову компанію.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у розслідуванні The Nightly.

Згідно з отриманими внутрішніми документами російської влади, Корольова, яка мала доступ до надсекретних австралійських розвідувальних даних, таємно отримувала сотні тисяч російських рублів від підсанкційної військової фірми та обслуговувала розвідувальні служби Росії, коли працювала в Силах оборони Австралії.

Читати ще: В Австралії затримали військову та її чоловіка за шпигунство на користь Росії

Житловий комплекс у Москві, де вона готувала плани для шпигунства, розташований за 375 метрів від штаб-квартири ГРУ. Причетність Корольової до російської розвідки підтверджується і тим, що мобільний телефон генерал-майора ГРУ, який курує роботу російських шпигунів, відомих як «російські нелегали», з’єднався з вишкою стільникового зв’язку, що розташована в 55 метрах від житлового комплексу Корольової більше, ніж з будь-якою іншою вишкою стільникового зв’язку в Росії.
Крім цього, Корольова минулого року здійснила незадекларовані поїздки до Росії й Білорусі. Вона забронювала зворотний рейс з Москви до Стамбула минулого року – менше ніж за чотири тижні до початку отримання таємних платежів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus